არ იცით, რა მიაყოლოთ ჩაის? არომატული შაქრიანი ფუნთუშები გამოაცხვეთ. ზღაპრულად გემრიელი ცომეული ფინჯან ცხელ ჩაის იდეალურად ავსებს. მის მომზადებას ნებისმიერი დიასახლისი გაუმკლავდება.
იმის მიუხედავად, რომ ფუნთუშა საფუარით მზადდება, მისი გამოცხობა ძალიან მარტივი და გასართობია. ცომთან მუშაობა სირთულეებს არ ქმნის. მთავარია, ინსტრუქცია დაიცვათ, რომელშიც ყველაფერი ხელმისაწვდომი და წარმოუდგენლად მარტივია.
როგორ გამოვაცხოთ შაქრიანი ფუნთუშები „კომეტა“
ფუნთუშების გემო უფრო საინტერესო რომ გამოვიდეს, ჯემით გაავსეთ. ამისთვის ცომის კვერებს არა კარაქი, არამედ ხილის ნამზადი წაუსვით. ფუნთუშები ასეთი შიგთავსით ტკბილეულის მოყვარულებს ნამდვილად მოეწონებათ.
ინგრედიენტები:
- 100 მლ რძე
- 1 ჩ/კ საფუარი
- 6 ს/კ შაქარი
- 1 ჩ/კ მარილი
- 1 კვერცხი
- 100 მლ წყალი
- 100 მლ მზესუმზირის ზეთი
- კარაქი გემოვნებით
- 500 გ ხორბლის ფქვილი
მომზადების წესი:
1. ღრმა თასში თბილი რძე და 100 მლ მზესუმზირის ზეთი აურიეთ. თბილი წყალი ჩაასხით.
2. ცალკე კვერცხი და 4 ს/კ შაქარი ათქვიფეთ. მიღებული ნარევი რძეს დაუმატეთ.
3. მარილი და მშრალი საფუარი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ. ოთახის ტემპერატურაზე 10 წუთით გააჩერეთ.
4. გაცრილი ხორბლის ფქვილი საფუარის ნარევს დაუმატეთ. ერთგვაროვანი ცომი მოზილეთ. პირსახოცი დააფარეთ და 30 წუთით სითბოში გააჩერეთ. ცომი ჩაზილეთ. კიდევ ნახევარი საათით გააჩერეთ.
5. ცომი ძეხვივით დაახვიეთ. თანაბარი ზომის პატარა ნაჭრებად დაჭერით და დააგუნდავეთ. თითოეული გააბრტყელეთ. გამდნარი კარაქი წაუსვით და შაქარი მოაყარეთ.
6. დანით კვერი ჩაჭერით (ცენტრიდან კიდისკენ). კვერი კონუსივით დაახვიეთ.
7. მომავალი ფუნთუშები პერგამენტდაფარებულ საცხობ ფორმაზე დააწყვეთ. 15 წუთით ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ.
8. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 25 წუთით აცხვეთ.
ფუნთუშებს ცოტათი შეგრილება აცადეთ, შემდეგ შაქრის ფხვნილი უხვად მოაყარეთ. რბილი ცომეული, რომელიც პირში დნება, მზადაა.