ერთი მუჭა ყურძენი საზაფხულო დესერტის იდეალურ შემავსებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ. ასეთი დესერტი ნახევარ საათში შეგიძლიათ მოამზადოთ. მასზე მარტივ რეცეპტს ვერ იპოვით! ყურძნის პეროგი ტაფაზე მოზარდსაც შეუძლია გამოაცხოს. გემრიელი და სწრაფია!
დესერტის მთავარი ხიბლი კარამელიზებული ყურძენია. ის ჩვეულებრივ პეროგს უჩვეულო გემრიელობად აქცევს. სწორედ ამიტომ, დესერტი დღესასწაულზე მნიშვნელოვან სტუმრებსაც შეგიძლიათ მიართვათ. დესერტი ყურძნით ტკბილი სუფრის დედოფალი ნამდვილად გახდება.
როგორ გავიტანოთ ყურძნის პეროგი სუფრაზე
მნიშვნელოვანი ნიუანსი. პეროგი ტაფიდან ფრთხილად რომ აიღოთ, ჩვეულებრივი თეფში დაგჭირდებათ. ზემოდან დაადეთ. შემდეგ ტაფა მზა დესერტით გადმოაბრუნეთ და შაქრის ფხვნილი სურვილისამებრ მოაყარეთ.
ინგრედიენტები:
- 250 გ თეთრი ყურძენი
- 75 გ შაქარი
- 8 გ ვანილი
- 2 ს/კ არაჟანი
- 60 მლ მზესუმზირის ზეთი
- 0,25 ჩ/კ მარილი
- 20 გ კარაქი
- 160 გ ხორბლის ფქვილი
- 10 გ გამაფხვიერებელი
- 60 მლ რძე
- 1 კვერცხი
მომზადების წესი:
1. 50 გ შაქარი ღრმა თასში ჩაყარეთ. 1 კვერცხი ჩაატეხეთ. მარილი და ვანილი დაუმატეთ. სათქვეფით კარგად აურიეთ. მზესუმზირის ზეთი ჩაასხით. 20%–იანი არაჟანი დაასხით. კარგად აურიეთ.
2. კვერცხი–არაჟნის ნარევს რძე ჩაასხით და ისევ აურიეთ. გაცრილი ხორბლის ფქვილი და გამაფხვიერებელი დაუმატეთ. ყველა ინგრედიენტს სათქვეფით ან მიქსერით აურიეთ ისე, რომ სქელი არაჟნის მსგავსი ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ.
3. ყურძენი გარეცხეთ და კარგად გაამშრალეთ. ტაფაზე კარაქი გაადნეთ. 1 ს/კ შაქარი დაუმატეთ და სრულ გახსნამდე აურიეთ. ყურძენი დაუმატეთ. 2 წუთი ურიეთ და ქურიდან გადადეთ.
4. ყურძენს ცომს დაასხით და თანაბრად გაანაწილეთ. ტაფას თავსახური დაახურეთ. ზომიერ ცეცხლზე 15 წუთი აცხვეთ. შემდეგ პეროგი მეორე მხარეს გადააბრუნეთ. თავსახური დაახურეთ და კიდევ 5 წუთი აცხვეთ.
სანამ პეროგს მეორე მხარეს გადააბრუნებთ, მისი მზაობა კბილის ჩხირით შეამოწმეთ. თუ მშრალი ჩხირი ამოიღეთ, ყურძნის დესერტი შეგიძლიათ გადმოაბრუნოთ. ნაზი დესერტია, რომელსაც სასიამოვნო სიმჟავე ახლავს. თავისი გემოთი თქვენს გულს დაიპყრობს.