ღვეზელი ძეხვითა და ყველით კეფირის ცომზე

1270

იმ კატეგორიას მივეკუთვნები, ვისაც ყოველდღე შეუძლია მიირთვას რაიმე ღვეზელი ხორცით ან ბოსტნეულით. მის მომზადებას კი დიდი დრო სჭირდება. მაგრამ თუ იცით ღვეზელის რეცეპტი ძეხვითა და ყველით, ყველაფერი გაცილებით მარტივია!

ცომი 2 წუთში მზადდება (არ არის საჭირო ლოდინი, როდის ამოვა) – შიგთავსს კი ნახევარი წუთით მეტი დასჭირდება. ურევთ ყველაფერს, ასხამთ ფორმაში და დგამთ ღუმელში. ასეთი სწრაფი ღვეზელი გულგრილს არავის დატოვებს!

ინგრედიენტები

  • 250 მლ კეფირი
  • 2 კვერცხი
  • 160 გრ ფქვილი
  • 1 მწ მარილი
  • 10 გრ გამაფხვიერებელი
  • 100 გრ ძეხვი
  • 80 გრ მაგარი ყველი
  • 1 კონა მწვანე ხახვი
  • 20 გრ კარაქი

მომზადება

1. დაჭერით ძეხვი წვრილ კუბებად, გახეხეთ ყველი, დაჭერით ხახვი წვრილად.

2. შეურიეთ კეფირი და კვერცხი, დაუმატეთ მარილი, გამაფხვიერებელი, ფქვილი და კარგად მოურიეთ.

3. შეურიეთ ცომი და ძეხვისა და ყველის შიგთავსი.

4. წაუსვით საცხობ ფორმას კარაქი, დაასხით ცომი, შედგით 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 25 წუთით.

5. წაუსვით ღვეზელს კარაქი და მიირთვით თბილად.

ძეხვი შეგიძლიათ მოხარშული ხორცით ჩაანაცვლოთ, მწვანე ხახვი – საყვარელი მწვანილით. მოამზადეთ სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!