ქართული ლავაში რძით და საფუარის

618

ნამდვილი ქართული ლავაში! ამ პურის გემო ბავშვობიდან მახსოვს. მაღაზიაში ასეთ პურს ვერ იყიდით – ამიტომაც დღეს მას ერთად მოვამზადებთ.სახლის პირობებში მისი მომზადება მარტივია.

ინგრედიენტები

  • 1კგ ხორბლის ფქვილი
  • 2 ქათმის კვერცხი
  • 100გ კარაქი
  • 600მლ რძე
  • 1 სუფრის კოვზი მარილი
  • 1 ჩაის კოვზი შაქარი
  • 11გ საფუარი

მომზადება

1.თბილ რძეს დაუმატეთ საფუარი, მარილი და შაქარი, კარგად მოურიეთ. დაუმატეთ გამღვალი კარაქი და კვერცხი. ნელ-ნელა მოაყარეთ ფქვილი. ცომი კარგად მოზილეთ.

2.ცომს დაუმატეთ გამღვალი კარაქი და ისევ კარგად მოურიეთ. ცომი 2 საათი მოათავსეთ თბილ ადგილას.

3.ამოსული ცომი არ ჩაზილოთ, უბრალოდ გაყავით რამდენიმე ნაწილად. ზეთით დაიმუშავეთ ხელები და პური გადაიტანეთ ფორმაზე.

4.გამოაცხეთ 190 გრადუსზე 20 წუთი.

რედაქციისგან

თუ სახლში არც რძე და არც კარაქი არ გაქვთ – არ არის პრობლემა. ამ ინგრედიენტების ჩანაცვლება ჩვეულებრივი წყლით შეგიძლიათ.

გემრიელად მიირთვით!