ფხვიერი ორცხობილა „ქრიზანთემა“. რა არის ტკბილეულის წარმატების საიდუმლო

636

ცნობილი ორცხობილის „ქრიზანთემის“ კლასიკური რეცეპტი ხორცსაკეპის გამოყენებას გულისხმობს. მასში ატარებენ ცომს, ხოლო მიღებული ცომის ძეხვიდან ყვავილებს ქმნიან. Gastronomia.ge–ს რედაქცია ტკბილეულის მომზადების ორ ვარიანტს გიზიარებთ. მათი წყალობით ფხვიერი ორცხობილის „ქრიზანთემა“ გამოცხობას ხორცსაკეპის გარეშე შეძლებთ.

დესერტი კარგია იმით, რომ მის მოსამზადებლად უმარტივესი ინგრედიენტები და ცოტა დროა საჭიროა. თუ აუცილებელი კომპონენტები სამზარეულოში უკვე გაქვთ, ცხობაზე გადასვლას გირჩევთ. საათზე ნაკლებ დროში ოჯახის წევრების სუფრასთან მიწვევას შეძლებთ.

როგორ მოვამზადოთ ფხვიერი ორცხობილა „ქრიზანთემა“ სწორად

ცომეულს ლამაზი გარეგნობა რომ ჰქონდეს, ყვავილის ფორმის შექმნას პასუხისმგებლობით მიუდექით. ცომთან ფრთხილად იმუშავეთ, რომ ახლობლები გემრიელი „ქრიზანთემებით“ გაახაროთ.

ინგრედიენტები:

  • 1 კვერცხი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 200 გ ხორბლის ფქვილი
  • 100 გ კარაქი
  • 50 გ შაქარი
  • მწიკვი მარილი

მომზადების წესი:

1. ღრმა თასში რბილი კარაქი და შაქარი აურიეთ. მარილი დაუმატეთ. ჩანგლით კარგად აურიეთ. ოთახის ტემპერატურის კვერცხი დაუმატეთ და სათქვეფით აურიეთ.

2. მიღებულ ნარევს გაცრილი ხორბლის ფქვილი და გამაფხვიერებელი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი რბილი ცომი მოზილეთ, რომელიც ხელზე არ მიგეკვრებათ. პარკი დააფარეთ. 30 წუთი მაცივარში შეინახეთ.

3. სამუშაო ზედაპირს ფქვილი მოაყარეთ. ცომი გადაიტანეთ და ჩაზილეთ, შემდეგ ცომს სქელი ძეხვის ფორმა მიეცით. 12 თანაბარ ნაწილად გაყავით და წვრილი ძეხვის ფორმა მიეცით.

4. ნამზადები 30 სმ სიგრძეზე და 5 სმ სიგანეზე გააბრტყელეთ. შუაზე გაკეცეთ. ჩაჭერით ისე, რომ კიდეემდე არ მიხვიდეთ. სქელ რულეტად დაახვიეთ და ყვავილის ფორმა მიეცით.

5. ნამზადები პერგამენტდაფარებულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ. 170 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 12-15 წუთი აცხვეთ. მზადაა!

ცომეულს ცოტა გაგრილება აცადეთ, შემდეგ შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ. გაფრთხილებთ, მაშინვე ორმაგი პორციის გამოცხობას გირჩევთ. თვალის დახამხამებას ვერ მოასწრებთ, რომ თეფშზე ერთი ორცხობილაც არ დარჩება. გემრიელი დესერტი სუფრიდან წამებში ქრება!