პანაკოტა იტალიური დესერტია და წარმოადგენს ნაღების ერთგვარ ჟელეს. ფორთოხლის ნაცვლად შეგიძლიათ ნებისმიერი თქვენთქვის სასურველი ხილი გამოიყენოთ.
ინგრედიენტები:
- 4 ფინჯანი (1ლ) ნაღები
- 150 გ შაქარი
- 2 სუფრის წყალი
- 3 ჩაის კოვზი წყალი
- 3 ჩაის კოვზი ჟელატინის ფხვნილი
- 2 სუფრის კოვზი ფორთოხლის ლიქიორი, მაგალითად, “კუანტრო”
- 2 ფორთოხლის ცედრა და ლებნები
ულუფა: 6
მომზადება: 15 წუთი + 6-7 საათი გასაცივებლად
დონე: 1
მომზადების წესი:
- ნაღები და შაქარი საშუალო ზომის ქვაბით დადგით საშუალო ცეცხლზე და აადუღეთ. დაუწიეთ ცეცხლს 1/3-ით და ქვაბი ზედ დაახლოებით 5 წუთი გააჩერეთ.
- პატარა ფინჯანში ჩაყარეთ ჟელატინი და დაასხით წყალი, რომ დალბეს.
- ქვაბი გადმოდგით ცეცხლიდან, დაუმატეთ ფორთოხლის ლიქიორი და ჟელატინი, კარგად მოურიეთ.
- კრემი გაწურეთ 15 წუთი. შეურიეთ ფორთოხლის ცედრა და გააჩერეთ 15 წუთი.
- კრემის მასა ჩაასხით 180 მლ მოცულობის ექვს ყალიბში და 6 საათით შედგით მაცივარში.
- სუფრაზე მიტანის წინ თითოეული პანაკოტა ფრთხილად მოათავსეთ თეფშზე და მორთეთ ფორთოხლის აპკგადაცლილი ლებნებით.