მულტისახარში ქვაბი ჩემი მარჯვენა ხელი გახდა სამზარეულოში. ნამდვილად კომფორტული და გამოსადეგი მოწყობილობაა. ფლოვის მოსამზადებლად, თქვენ დაგჭირდებათ ბრინჯი ბასმატი. ეს ბრინჯის სახეობა ძალიან არომატულია.
ინგრედიენტები
- ბრინჯი 400გ
- ქათმის ბარკალი 600გ
- სტაფილო 300გ
- ხახვი 150გ
- ნიორი 2 ცალი
- მცენარეული ზეთი 100მლ
- ძირა, მარილი კურკუმა, ბარბარისი გემოვნებით
მომზადება
1.ბრინჯს დაასხით ცივი წყალი, გარეცხეთ და დაელოდეთ 1 საათი.
2.დაჭერით სტაფილო და ხახვი. ბარკლებს მოაშორეთ ძვლები და დაჭერით.
3.მულტისახარშ ქვაბში გააცხელეთ ზეთი, ჩაყარეთ ხახვი და შეწვით.
4.დაუმატეთ ხორცი, მოურიეთ და შეწვით 15 წუთი 180 გრადუსზე.
5.დაუმატეთ სტაფილო, მოურიეთ და მოამზადეთ 10 წუთი.
6.დაუმატეთ ცხელი წყალი. მოაყარეთ მარილი, სანელებლები და გაფრცქვნილი ნიორი. ქვაბი დააყენეთ მოთუშვის რეჟიმზე და მოამზადეთ 20 წუთი.
7.ბრინჯის წყალი გადაასხით და ბრინჯი თანაბრად გადაანაწილეთ ქვაბში, დაუმატეთ ცხელი წყალი.
8.ქვაბი გადაიყვანეთ მექანიკურ რეჟიმზე, 100 გრადუსზე 20 წუთი მოამზადეთ.
გემრიელად მიირთვით!