უსაფუარო ხაჭოს ფუნთუშები „ოქროს ხვეულები“

662

ხაჭოს ცომით მომზადება მიყვარს. მისგან კარგი მაფინები და ღვეზელი გამოდის. განსაკუთრებით მაშინ, თუ ცომეულს კენკრით ან ხილის შიგთავსს დაუმატებთ. ასეთ ნაწარმს შიგთავსის გარეშეც შეუდარებელი გემო აქვს. მაგალითად, ხაჭოს ფუნთუშებს მხოლოდ ცოტა შაქარს ვუმატებ.

ცომეული პირდაპირ ყვითლად ანათებს. ოქროს ხვეულებს ტყუილად არ უწოდებენ. საკმაოდ ჰაეროვანი და რბილი გამოდის, კარაქის სასიამოვნო გემო აქვს. რა არის მისი მომზადების საიდუმლო?

როგორ მოვამზადოთ ხაჭოს ფუნთუშები „ოქროს ხვეულები“

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ საშუალო ცხიმიანობის სახლის ხაჭო. ხვეულებს ოქროსფერი რომ მიანიჭოთ, ცომი 4 კვერცხზე მოზილეთ, თავად ნაწარმს ცხობის წინ კვერცხის გული წაუსვით.

ინგრედიენტები:

  • 0,5 კგ ხაჭო
  • 1 კვერცხის გული
  • 2 გ ვანილი
  • 1 ჩ/კ სოდა
  • 70 გ კარაქი
  • 4 კვერცხი
  • 335 გ შაქარი
  • მწიკვი მარილი
  • 650 გ ხორბლის ფქვილი
  • 3 ს/კ შაქრის ფხვნილი

მომზადების წესი:

1. ხაჭო ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე დააბლენდერეთ. კვერცხი, 300 გ შაქარი, მარილი და სოდა დაუმატეთ. მიქსერით ათქვიფეთ, რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ.

2. ამ ინგრედიენტებს გაცრილი ფქვილი დაუმატეთ. ცომი მოზილეთ და შემდეგ გააბრტყელეთ. 12-14 თანაბარ ზოლად დაჭერით. ფიგურული ან ჩვეულებრივი დანა გამოიყენეთ.

3. ზოლებს გამდნარი კარაქი უხვად წაუსვით და შაქარი მოაყარეთ. ზოლები დაახვიეთ. ნაკერით ქვემოთ პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ.

4. ხვეულებს ათქვეფილი კვერცხის გული წაუსვით. მზა ცომეული 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 25-30 წუთით აცხვეთ. ფუნთუშები მოცულობაში მინიმუმ 2-ჯერ გაიზრდება.

მზა ხაჭოს ფუნთუშები გააგრილეთ და შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ. ჩაის ან სხვა ცხელ სასმელს მიაყოლეთ. საოცარია, მაგრამ ასეთი ცომეული მეორე დღესაც რბილი და ჰაეროვანია. დიდი პარტია მოამზადეთ!