თუ ადამიანს არ უყვარს სუპი, ესეიგი მან მისი მომზადება არიცის. ერთი შეხედვით რთულიც არაფერია: მოხარშავთ ხორცს ბოსტნეულთან ერთად, ბულიონში მოათავსეთ სასურველი ინგრედიენტები და აადუღეთ. ამ მარტივი ქრონოლოგიით, ჩვენ ზალიან ბევრ შეცდომებს ვუშვებთ.
მოდით დღეს გამოვასწოროთ ეს შეცდომები და მოვამზადოთ ტექნიკურად გამართული სუპი.
კერძის სწორად მომზადებას დიდი ძალისხმევა, სიზუსტე და დრო სჭირდება.
პატარა ქვაბში მომზადებული სუპი, ყოველთვის უფრო გემრიელია. 10ლ დიდი ქვაბით არასდროს არ მოადუღოთ სუპი.
უილიამ ფოხლებკინი დარწმუნებული იყო, რომ სუპის გაცხელება არ შეიძლება.
ასევე მნიშვნელოვანია ქვაბის მასალა, რომელშიც ამზადებდთ კერძს. სუპებისთვის უმჯობესია გამოიყენოთ ქვის ან ემალის ქვაბები.
მთავარია ინგრედიენტების რაოდენობრუვდა სწორად გათვლა, რათა შემდეგ წყალი არც დაუმატოთ და არც ამოაკლოთ.
1.თითოეული პროდუქტი უნდა იყოს ახალი და სწორად დამუშავებული. გაფუჭებული ნაწილები აუცილებლად მოაშორეთ,.
2.ბოსტნეულის დაჭრის ფორმასაც მნიშვნელობა აქვს. ამაზეა დამოკიდებული მათი მომზადების სისწრაფე.
3.ყირადღებით წაიკითხეთ რეცეპტი და ყველაფერი ზუსტი თანმიმდევრობით გაიმეორეთ. ყველა ინგრედიენტის მომზადების შემდეგ, სუპის დიდხანს დუღილი არ არის რეკომენირებული.
4.მზადების ბოლოს უნდა მოაყაროთ მარილი.
5.მზადების ბოლოს უნდა გასინჯოთ კერძი და დაარეგულიროთ გემოები. მზა სუპი დაასვენეთ 10-20 წუთი ცეცხლის გარეშე და შემდეგ დაასხით თეფშებზე.
გემრიელად მიირთვით!