ალბათ ყველა დიასახლის უწევს ტკბილი ბლინების ტაფაზე შეწვა. თუ ამ კერძის ისტორიას მოვიძიებთ გავიგებთ, რომ ის ძალიან დიდი ხანია ახარებს ადამიანის გულებს. ეს კერძი ნამდვილად ყველასთვის საყვარელია, მასზე გიჟდებიან ბავშვები.
დღეს ჩვენ გაგიზიარებთ კისელის ბლინებს, რომელიც თავისი არომატით ყველას გააოცბს.
ინგრედიენტები
- 270გ ხორბლის ფქვილი
- 3 კვერცხი
- 400მლ არაყი
- 400მლ ადუღებული წყალი
- 1 სუფრის კოვზი შაქარი
- 75გ მშრალი ჟოლოს კისელი
- 2 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
მომზადება
1.ათქვიფეთ შაქარი და კვერცხი ხელის სათქვეფით.
2.ჩაასხით რძე და კარგად მოურიეთ.
3.მიღებულ მასას დაუმატეთ მშრალი კისელი. მოურიეთ ერთგვაროვან მასამდე.
4.გაცერით ფქვილი, მოურიეთ ისე, რომ არ დაჭირჯვლდეს მასა.
5.ჩაასხით ცხელი წყალი, მოურიეთ და დაასველეთ 10 წუთი.
6.დაუმატეთ მცენარეული ზეთი და კიდევ ერთხელ მოურიეთ.
7.ბლინები გამოაცვხეთ ტაფაზე. მზა ბლინებს შეგიძლიათ წაუსვათ გამღვაი კარაქი. გემრიელად მიირთვით!
ბლინები გამოდის რბილი და არომატული. შეგიძლიათ მალინის გარდა გამოიყენოთ სხვა ნებისმიერი გემოს კისელი, რომელიც თქვენს ბლინებს მისცემს საოცარ არომატს.