ტორტის მზადბა ყოველთვის სადღესასწაულო განწყობას ქმნის. მე ყოველთვის უპირატესობას ვანიჭებ მზა ფენოვანი ცომისგან მომზადებულ ტორტებს, რადგან ასე უფრო მარტივია.
ტორტი მზა ფენოვანი ცომისგან
ტორტი “არლეკინი” ჩემი მეგობრის დაბადების დღეზე გავსინჯე და იმ წამიდან ერთმანეთი შეგვიყვარდა. სასწრაფოდ გამოვართვი რეცეპტი და უკვე დიდი ხანია საკუთარი ხელებით ვამზადებ ამ საოცარ დესერტს.
ინგრედიენტები ცომისთვის
- 1კგ ფენოვანი უსაფუარო ცომი
- 2,5 სუფრის კოვზი თფლი
- 2,5 სუფრის კოვზი შაქარი
- 50გ კარაქი
- 1 კვერცხი
- 250გ ფქვილი
- მარილი
- 1 ჩაის კოვზი მარილი
ინგრედიენტები კრემისთვის
- 0,7ლ ნაღები
- 150გ შაქრის ფხვნილი
- 0,3კგ მოხარშული შედედებული რძე
- ვანილი
ინგრედიენტები დეკორისთვის
- 150გ შედედებული რძე
- 3 სუფრის კოვზი რომი
- ვანილი
- 200გ არაქისი
- ბეზე
მომზადება
1.პირველ რიგში მოამზადეთ თაფლიანი ცომი. ამისათვის ქვაბშ ჩაყარეთ შაქარი, მარილი, თაფლი, კვერცხი და კარაქი. კარგად მოურიეთ კომპონენტებს და მოათავსეთ ცეცხლზე. დაელოდეთ მის წამოდუღებას, დაუმატეთ სოდა და განუწყვეტლივ ურიეთ. 40 წუთის შემდეგ დაუმატეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი. გაყავით 3 ნაწილად.
2.სანამ თაფლიანი ცომი ისვენებს, მანამდე უნდა მოამზადოთ ფენოვანი ცომის ფირფიტები. გააბრტყელეთ და გაყავით 6 ნაწილად. გამოაცხეთ 20 წუთი 190 გრადუსზე.
3.ახლა კი თაფლიანი ცომის ჯერია, თვდაპირვალად ის გააბრტყელეთ. 3 კორჟ გამოაცხეთ 10 წუთი 180 გრადუსზე.
4.დროა მოვამზადოთ კრემი და დასანამი მასა. შედედებულ რძეს დაუმატეთ რომი და ვანილი. ეს დასანამი მასა თაფლიანი კოჟებისთვისაა. კრემი ათქვიფეთ მიქსერით ან ბლენდერით: ნაღებს დაუმატეთ, ვანილი და შაქრის ფხვნილი. 1/3 კრემს დაუმატეთ 300გ შედედებული რძე, დანარჩენი კრემი შეინახეთ.
5.დროა ავაწყოთ დესერტი. სქემა ასეთია: კორჟი ფენოვანი ცომისგან, თეთრი კრემი, თაფლიანი კორჟი, თეთრი კრემი, ისევ ფენოვანვი ცომი, მუქი კრემი და ნიგოზი. ბოლოს ტორტი თეფშით ცოტა დატკეპნეთ და შეინახეთ მაცივარში.
გემრიელად მიირთვით!