Gastronomia.ge-ს რედაქცია გთავაზობთ პეროგის რეცეპტს, რომელიც იმდენად გემრიელი და ლამაზი გამოდის, რომ ნებისმიერ სადღესასწაულო სუფრაზე თამამად შეგიძლიათ მოამზადოთ.
ასეთი პეროგი ძალიან მიყვარს და ყველას მის გასინჯვას ვთავაზობ. ცომი ტკბილია, ატმის არომატის სურნელით გაჟღენთილი. მაცივარში გაჩერებისას თავის სასიამოვნო გემოს არ კარგავს. სურვილის შემთხვევაში ატამი შეგიძლიათ სხვა ხილით, მაგალითად, ქლიავით ჩაანაცვლოთ.
ატმის პეროგი
ინგრედიენტები:
- 2 კვერცხი
- 1 ჭიქა (200 გრ) შაქარი
- 1 ჭიქა (250 მლ) კეფირი ან რძე
- 3 ს/კ მცენარეული ზეთი
- 2 ჭიქა (320 გრ) ფქვილი
- 1 პაკეტი, 10 გრ (2 ჩ/კ) გამაფხვიერებელი
- 1 პაკეტი, 8 გრ ვანილის შაქარი
- მწიკვი მარილი
- 0,5 კგ ან ცოტა მეტი ატამი
მომზადების წესი:
1. პეროგის ცომი შეგიძლიათ კეფირზე და კვერცხით მოზილოთ. მცენარეული ზეთი დაუმატეთ.
2. პეროგი ტკბილი რომ იყოს, ჩვეულებრივი შაქარი დაუმატეთ. გირჩევთ, ცომს უფრო მეტი არომატისთვის ვანილის შაქარი დაუმატოთ.
3. გამაფხვიერებლის ხარჯზე ცომი ჰაეროვანი და რბილი გამოვა. გამაფხვიერებელი შეგიძლიათ სოდით ჩაანაცვლოთ, მაგრამ ბოლო დროს გამაფხვიერებელს უფრო ხშირად იყენებენ.
4. პროდუქტებს აურიეთ, რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ. ამის შემდეგ ნარევს ფქვილი დაუმატეთ.
5. საბოლოოდ, სქელი ცომი უნდა მიიღოთ.
6. დაუყონებლივ ღუმელი გააცხელეთ და 180 გრადუსზე დააყენეთ.
7. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ. ფორმაში ცომი მოათავსეთ, მთელ ზედაპირზე თანაბრად გადაანაწილეთ.
8. შიგთავსის მომზადება ადვილია. უბრალოდ ატამი პატარა, თხელ რგოლებად დაჭერით.
9. ხილი ცომს დაუმატეთ, გადანაჭერით ქვემოთ მოათავსეთ და ცომში მსუბუქად ნახევრად ჩაარჭეთ.
10. ცხობისას ცომი ზომაში გაიზრდება, ხილებს შორის სივრცეს ამოავსებს, თითქოსდა შთანთქავს. ატმის წვენით გაჟღინთეთ. ამ მომენტში სამზარეულოში ძალიან სასიამოვნო არომატი დადგება!
11. ატმის პეროგი 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 35-40 წუთით აცხვეთ. სუფრაზე გატანის წინ შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ. ასე უფრო ეფექტური გამოჩნდება.
გემრიელად მიირთვით!