ძალიან გემრიელი და მარტივი ნამცხვარი კეფირის ცომზე.
მომზადების პრინციპი – ყველაფერი აურიეთ და გამოაცხვეთ.
ინგრედიენტები
- ხორბლის ფქვილი 200გ
- კეფირი 250მლ
- შაარი 100გ
- კვერცხი 3 ცალი
- მცენარეული ზეთი 120მლ
- გამაფხვიერებელი 10გ
- ჯემი და ნიგოზი
ფორმა დიამეტრით 18სმ, სიმაღლე 4სმ.
მომზადება
- ღრმა ჯამში ათქვიფეთ კვერცხი.
- დაუმატეთ მცენარეული ზეთი (სუნის გარეშე).
- ჩაასხით კეფირი და მოაყარეთ შაქარი.
- გაცერით ფქვილი იმავე ჯამში, დაუმატეთ გამაფხვიერებელი.
- მოურიეთ კოვზით ერთგვაროვან მასამდე.
- ცომი უნდა გამოვიდეს თხევადი.
- გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით მცენარეული ზეთი.
- ცომი ჩაასხით ფორმაში.
- გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 45-50 წუთი.
- მზა ნამცხვარი გააგრილეთ და გადმოიტანეთ ფორმიდან.
- ნამცხვარს ზემოდან წაუსვით ჯემი და მოაყარეთ ნიგოზი.
გემრიელად მიირთვით!