ცხობილა, რომელიც ძალიან უხდება კერძებს. ეს კულინარიული ხელოვნების განსაკუთრებული შედევრია.
ამ ფაფუკი ფუნთუშების დახმარებით, წვნიანის მირთმევა უდიდესი სიამოვნებაა.
ეს ცხობილა განუმეორებელია – ცომი უკვე შეიცავს მოთუშულ ხახვს და ბეკონს, შიგთავსის ამპულაში კი თავს იწონებს ნაღების უნაზეს იყველი და ხორცი.
ინგრედიენტები
- ხახვი 2 ცალი
- ბეკონი 400გ
- პიცის ცომი 2 ცალი
- კვერცხი 1 ცალი
- ნაღების ყველი 300გ
- მარილი გემოვნებით
- შავი წიწაკა გემოვნებით
- მოცარელა 100გ
- მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
მომზადება
- ფილე ან ბეკონი დაჭერით კუბიკებად და შეწვით ზეთში დაქუცმაცებულ ხახვთან ერთად. მოაყარეთ მარილი და წიწაკა.
- მოამზადეთ ცომი: თქვენ უნდა გამოგივიდეთ 15სმ დიამეტრის წრე. თითოეულ ფენა ცომზე მოათავსეთ შიგთავსი, დააფარეთ შემდეგი ფენა და გააბრტყელეთ.
- გასუფთავებულ ხახვს მოაჭერით 1/3, რათა მივიღოთ ფართე რგოლები. თითოეული ფუნთუშის ცენტრში მოათავსეთ 1 ხახვის რგოლი, შეუკეცეთ გვერდები.
- მოამზადეთ შიგთავსი: ნაღების ყველი ათქვიფეთ კვერცხთან და მარილთან ერთად. თითოეულ ფუნთუშაში მოათავსეთ 1-2 სუფრის კოვზი.
- ყველის ზემოდან გადაანაწილეთ დარჩენილი შემწვარი ხორცი, გახეხილი მოცარელა. გამოაცხეთ 25 წუთი 180 გრადუსზე.
გემრიელად მიირთვით!