ინგრედიენტები
- ფქვილი 0,5კგ
- კვერცხი 1 ცალი ცომში, 1 ცალი წასასმელად
- საფუარი 7გ
- შაქარი 40გ
- მარილი 5გ
- თბილი წყალი 300მლ
- მცენარეული ზეთი 50მლ
- მწიკვი მარილი
- ვანილი გემოვნებით
შიგთავსისთვის
- ზეითუნის ზეთი
- შაქარი
- გაცრილ ფქვილს, დაუმატეთ შაქარი, ვანილი, საფუარი და მარილი. მოურიეთ.
- დაუმატეთ წყალი და კვერცხი.
- მოზილეთ ცომი და დაუმატეთ მცენარეული ზეთი.
- ცომი გამოვა ძალიან ნაზი და ელასტიური.
- მოათავსეთ ჯამში და შეინახეთ მაცივარში 1,5 საათი.
- მაგიდას მოაყარეთ ფქვილი, მოათავსეთ ცომი, მიეცით ძეხვის ფორმა და გაყავით 18 ნაწილად.
- თითოეული ნაწილი გააბრტყელეთ, წაუსვით ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ შაქარი და მიეცით ფუნთუშის ფორმა.
- ცომი დაახვიეთ რულეტისებურად, დააფიქსირეთ კუთხეები, ჩაჭერით (ბოლომდე არა) და გაშალეთ ფუნთუშა.
- ფორმა ამოფინეთ ქაღალდით, მოათავსეთ ფუნთუშები და დაელოდეთ 15-20 წუთი.
- წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 20 წუთი.
გემრიელად მიირთვით!