ბავშვობიშ შეგრძნებები ყველაზე ნათელი და დასამახსოვრებელია. ამიტომაც ბებიის გამომცხვარი დესერტები ყოველთვის განსაკუთრებულ ადგილს იკავებს ჩემს გულში.
ჭიანჭველას ბუდე
ინგრედიენტები ცომისთვის
- 1300გ ფქვილი
- 260გ შაქარი
- 250გ არაჟანი
- 2 შეკვრა კარაქი (400გ)
- 1 ჩაის კოვზი სოდა
- 2 კვერცხი
ინგრედიენტები კრემისთვის
- 2 შეკვრა კარაქი
- 2 ქილა შედედებული რძე
- შოკოლადი
მომზადება
- პირველ რიგში მოასხარშად დადგით შედედებული რძე. ამისათვის ქილა მოათავსეთ წყლიან ქვაბში და გააჩერეთ 2 საათი.
- ზეთს დაუმატეთ შაქარი, არაჟანი, სოდა და კვერცხი,
- კარგად მოურიეთ. შაქარი მთლიანად უნდა გალღვეს.
- მოაყარეთ ფქვილი და ვანილი. მოზილეთ ცომი.
- მზა ცომი გაყავით რამდენიმე ნაწილად. შეფუთეთ პაკეტში და შეინახეთ მაცივარში 2 საათი.
- ხორცსაკეპში გაატარეთ გაგრილებული ცომი.
- გადაიტანეთ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოაცხეთ.
- გაგრილებულ შედედებულ რძეს დაუმატეთ 2 შეკვრა კარაქი.
- კარგად მოურიეთ და კრემი მოასხით ცომს.
- მოურიეთ და მოათავსეთ ფორმაზე. მიეცით მთის ფორმა.
- გახეხეთ შოკოლად და მოაყარეთ ტორტს.
- შეინახეთ 2 საათი მაცივარში.
გემრიელად მიირთვით!
ბისკვიტისებური ტორტი
ინგრედიენტები ბისკვიტისთვის
- 320გ ფქვილი
- 320გ შაქარი
- 10 ცალი კვერცხი
- 1,5გ ვანილი
ინგრედიენტები კრემისთვის
- 450გ კარაქი
- 250გ რძე
- 400გ შაარი
- 2 კვერცხი
- 20გ კონიაკი
- 1,5გ ვანილი
ინგრედიენტები სიროპისთვის
- 390გ შაქარი
- 375მლ წყალი
- 40მლ კონიაკი
- 1,5გ ვანილი
- 50გ შაქრის ფხვნილი
- 150გ არაქისი
მომზადება
- კვერცხს დაუმატეთ შაქარი. გააცხელეთ მასა 40 გრადუსზე.
- ათქვიფეთ მიქსერით 5 წუთი.
- დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი და მოურიეთ.
- გამოსაცხობ ფორმაში ჩააფინეთ ქაღალდი და მოაყარეთ ცოტა ფქვილი.
- ჩაასხით ცომი და გაათანაბრეთ.
- გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 30-40 წუთი.
- მზადება აკონტროლეთ ხის წკირით.
- სანამ ბისკვიტი გრილდება,მოამზადეთ სიროპი.ამისათვის გაალღვეთ შაქარი წყალში, წამოადუღეთ და მოხარშეთ 5 წუთი. ბოლოს დაუმატეთ კონიაკი და ვანილი. სიროპიც გააგრილეთ.
- ამასობაში მოამზადეთ კრემი. ჯამში მოათავსეთ რძე და შაქარი, მოათავსეთ ცეცხლზე,წამოადუღეთ და მოხარშეთ 5 წუთი.
- ათქვიფეთ კვერცხი და ვანილი. ჩაასხით ცხელი რძე კვერცხის მასაში.
- კრემი ჩაასხით ქვაბში, მოხარშეთ, მოურიეთ, დაელოდეთ წამოდუღებას. რძის სიროპი უნდა გაგრილდეს.
- ათქვიფეთ რბილი კარაქი. დაუმატეთ რძის სიროპი. კრემი მზად არის.
- ბისკვიტი გაჭერით 2 ნაწილად. დანამეთ სიროპით. ბოლო ფენას წაუსვით კრემი, დააფარეთ მეროე ბისკვიტი.
14.მთელ ტორტს წაუვსით კრემი.
15.მოაყარეთ დაფხვნილი არაქისი და შაქრის ფხვნილი.
16.შეინახეთ მაცივარში 2 საათი. გემრიელად მიირთვით!
მედოკი
ინგრედიენტეი კორჟისთვის
- 960გ ფქვილი
- 8 კვერცხი
- 460გ შაქარი
- 8 სუფრის კოვზი მარილი
- 2 ჩაის კოვზი სოდა
ინგრედიენტები მოხარშული კრემისთვის
- 1,2ლ რძე
- 620გ შაქარი
- 0,5 შეკვრა კარაქი
- 4 კვერცხი
- 140გ ფქვილი
- 2 შეკვრა ვანლი
მომზადება
- ჯამში მოათავსეთ თაფლი, შაქარი და კვერცხი.
- ჯამი მოათავსეთ ცეცხლზე, რათა გალღვეს შაქარი და თაფლი.
- დაუმატეთ სოდა,კარგად მოურიეთ.
- კვერცხის მასას მოაყარეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი.
- გაყავით ცომი 16 ერთნაერ ნაწილად.
- თითოეული ნაწილი გააბრტყელეთ.
- გამოაცხეთ 180 გრადუსზე.
- ყველა ფირფიტა გახადეთ ტოლი. მონაჭრელი ნაწილები შეინახეთ დეკორისთვის.
- დავიწყოთ მოხარშული კრემის მზადება.
- რძეს დაუმატეთ შაქარი. აადუღეთ და მოხარშეთ 5 წუთი.
- კვერცხს დაუმატეთ ფქვილი და ვანილი.
- მიღებული მასა დაუმატეთ ადუღებულ რძეს. მოხარშეთ შესქელებამდე. დაუმატეთ კარაქი და მოურიეთ.
- გააგრილეთ კრემი და დაიწყეთ ტორტის აწყობა. 1 ტორტის ასაწყობად საჭიროა 8 კორჟი.
- დარჩენილი კრემი წაუსვით ტორტს გარედან.
- ნაჭრები დაფხვენით და მოაყარეთ.
- მითითებული ინგრედიენტებისგან გამოგივათ 2 ტორტი.
გემრიელად მიირთვით!