როგორ მოვამზადოთ ყავა იტალიურ ნოტებზე სახლის პირობებში

1140

დამეთანხმებით, რომ ყავის გარეშე დღის დაწყება ძალიან რთულია, თუნდაც წარმოუდგენელია. ყველა თავისებურად ამზადებს ამ საოცარ სასმელს. მე მთელი ცხოვრებაა ყავაზე ვარ შეყვარებული, ამიტომაც ბევრი ხერხი ვიცი მისი მომზადების.

1933 წელს იტალიელმა ალფონსო ბიალეტიმ დააპატენტა გეიზერული ყავის მანქანა. მას შემდეგ მას იტალიურს უწოდებენ, ის საოცარ ყავას ადუღებს. სხვენში ეს მადუღარა მეც ვიპოვე და ძალიან დავმეგობრდით.

მომზადების პროცესი

მოწყობილობის კონსტრუქცია ძალიან მარტივია: ჭყლის ჭურჭელი, ფილტრი ყავისთვის და ზემოთან განყოფილება მზა პროდუქტისთვის.

1.ყავის დაბალი ნაწილი აავსეთ ცხელი წყლით. თუ ცივ წყალს ჩაასხამთ, მაშინ ყავის მომზადებას დიდი დრო დასჭირდება.

2.აიღეთ ძლიერი ყავა.

3.ფილტრი გაავსეთ ყავით. შეუერთეთ ქვედა ნაწილი მოწყობილობას და დააფარეთ თავზე.

4.რამდენიმე წუთის შემდეგ, ზემოთა რეზერვუარში მზა ყავა დაიწყებს დაგროვებას. ამ მომენტში ახადეთ თავსაფარი მოწყობილობას და თვალი ადევნეთ სასმელს. როცა ყავა ამოიბუშტება უნდა გადმოიტანოთ ცეცხლიდან.

5.ცივი წლის ქვეშ ფრთხილად მოათავსეთ მოწყობილობა.

გემრიელად მიირთვით!