რბილი ალუბლის ფუნთუშები საფუარის ცომიდან: დეტალური რეცეპტი

313

კარგად ვიცი, როგორ ჩქარობენ ჩემი მეგობრები მტვრის გადაწმენდას და სახლის დალაგებას, როგორც კი დედამთილის მოახლოებული ვიზიტის შესახებ იგებენ. სხვანაირად ვიქცევი: ღუმელს გასახურებლად ვრთავ და ცომს ვზელ. ჩემი საფირმო ალუბლის ფუნთუშები მეხმარება ყურადღების გადატანაში, რომ სახლის დალაგებაში დაშვებული შეცდომები ვერ შენიშნოს.

ჩემი საფირმო ცომეულით ნამდვილად ვამაყობ. დედამთილიც ღირსეულად აფასებს. ამ ქალს მრავალწლიანი კულინარიული გამოცდილება აქვს. მისი სამზარეულო მთელ ოჯახს უყვარს. გიზიარებთ საფუარის ფუნთუშების მომზადების საიდუმლო მეთოდს.

რბილი ფუნთუშები საფუარის ცომიდან ალუბლის შიგთავსით

ამ ცომს განსაკუთრებულს ხდის კეფირი, რომელსაც საფუარის ცომს იშვიათად უმატებენ. ეს პროდუქტი საფუარში უფრო აქტიურად მოქმედებს. შედეგად, საფუარის ცომიდან ფუნთუშები თითქმის უწონო გამოდის.

ინგრედიენტები:

  • 250 მლ წყალი
  • 30 გ საფუარი
  • 900 გ ხორბლის ფქვილი
  • 2 კვერცხი
  • 50 მლ მზესუმზირის ზეთი
  • 500 გ ალუბალი
  • 250 მლ კეფირი
  • 340 გ შაქარი
  • 0,5 ჩ/კ მარილი
  • 50 გ კარაქი
  • 10 გ ვანილი
  • 3 ს/კ მანანის ბურღული

მომზადების წესი:

1. ალუბალი გარეცხეთ და კურკები მოაშორეთ. კენკრას 150 გ შაქარი მოაყარეთ და აურიეთ.

2. კეფირი და თბილი წყალი აურიეთ, 40 გ შაქარი და დაპრესილი საფუარი დაუმატეთ.

3. კეფირის ნარევს 8 ს/კ ფქვილი დაუმატეთ და თხევადი ცომი მოზილეთ, თითქოს ბლინების ცომია. აფუებულ ცომს პირსახოცი დააფარეთ და თბილ ადგილას 30 წუთით გააჩერეთ.

4. აფუებულ ცომს შაქარი, ვანილი, 1 კვერცხი, კვერცხის ცილა, მარილი, გამდნარი კარაქი და მზესუმზირის ზეთი დაუმატეთ. ინგრედიენტები კარგად აურიეთ.

5. ფქვილი ულუფებად დაუმატეთ და საფუარის ცომის მოზელა გააგრძელეთ. ცომს პირსახოცი დააფარეთ და სითბოში 1 საათით გააჩერეთ.

6. ალუბალი წვენისგან გაწურეთ, კენკრას მანანის ბურღული დაუმატეთ და აურიეთ.

7. ცომი ჩაზილეთ და 20 ნაწილად გაყავით. დააგუნდავეთ.

8. თითოეული ბურთი მოგრძო ფირფიტად გააბრტყელეთ. ალუბალი დაუმატეთ და ცომის კიდეები შეკარით. ფუნთუშები გააკეთეთ, „ლოკოკინა“ დაახვიეთ.

9. ფუნთუშები პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაზე დააწყვეთ და კიდევ 20 წუთით ამოსასვლელად გააჩერეთ. კვერცხის გული წაუსვით და 170 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30 წუთით აცხვეთ.

ალუბლის ფუნთუშების რეცეპტი შეინახეთ და დაიმახსოვრეთ: ნებისმიერი შიგთავსით შეგიძლიათ მოამზადოთ. მხოლოდ ხილს ან კენკრას ზედმეტი წვენი მოაშორეთ, რომ არ „გამოჟონოს“.