პოლონელი მოხალისის წარმატებული რეცეპტი, რომ მთელი ყუთი ღვეზელი გამოაცხოთ

580

„ჩაიწერე ღვეზელის დეტალური რეცეპტი“ – მკარნახობდა ელენე ტელეფონით. „ჩვენი სადარბაზოს ქალები 10 ყუთ ასეთ ღვეზელს აცხობენ. წარმოუდგენლად გემრიელია!“ – გააგრძელა მან. სიტყვაზე, ღვეზელის რეცეპტი ელენეს პოლონელმა მოხალისემ მისცა. ასე მთელ ყუთ ღვეზელს აცხობენ. Gastronomia.ge-ს რედაქცია გიზიარებთ ღვეზელის წარმატებულ რეცეპტს. იდეალური პროპორციები გემრიელი ცომეულისთვის!

ღვეზელის დეტალური რეცეპტი

რეცეპტი ძალიან ბევრ ღვეზელზეა გათვლილი. სოფელში ასეთ ღვეზელს ღუმელში აცხობენ. იაფი არაა, მაგრამ ნამდვილად ძალიან ბევრი გამოდის.

ცომის ინგრედიენტები:

  • 1 ჭიქა შაქარი
  • 12 კვერცხი
  • 9 ლ ფქვილი
  • 3 ლ რძე
  • 1,5 შეფუთვა საფუარი
  • 1 ჭიქა მცენარეული ზეთი
  • 3 შეფუთვა ვანილი
  • 500 გ კარაქი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. რძე აადუღეთ და ღრმა თასში ჩაასხით, კვერცხი დაუმატეთ და აურიეთ. როგორც კი, გაგრილდება, ფქვილის ნაწილი ულუფებად დაუმატეთ.

2. ცივ ცომს 1,5 შეფუთვა საფუარი დაუმატეთ. დაიმახსოვრეთ პროპორციები: 100 გრამ საფუარზე 1 ჭიქა შაქარია საჭირო.

3. მიქსერით ათქვიფეთ და 1 საათით თბილ ადგილას გააჩერეთ, რომ ცომი მოცულობაში გაიზარდოს.

4. დარჩენილი ფქვილი, ვანილი და მარილი დაუმატეთ. ცომი კარგად მოზილეთ. ცომის მოზელას 30 წუთი სჭირდება. კარაქი და მცენარეული ზეთი დაუმატეთ.

5. ცომი 1,5 საათით ამოსასვლელად გააჩერეთ.

6. ცომიდან ღვეზელები გააკეთეთ. ღუმელში მომზადებამდე აცხვეთ. სურვილის შემთხვევაში ღვეზელებს ათქვეფილი კვერცხი წაუსვით.

გემრიელად მიირთვით!