ეს ნამცხვარი განსაკუთრებულია დილის ან გვიანი საუზმისთვის. ასევე, შავი ყავის იდეალური პარტნიორია.
ინგრედიენტები:
ბისკვიტისთვის:
- 120 გ ფორთოხლის მარმელადი
- 120 გ კარაქი მარილიანი, დარბილებული
- 100 გ შაქარი
- 1 ჩ.კ. ფორთოხლის ცედრა, წვრილად გახეხილი
- 2 კვერცხი
- 150 გ თეთრი ფქვილი
- 1 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი
- 50 გ გახეხილი ნუში
- 50 გ კანგაცლილი ნუში
მინანქრისთვის:
- 120 გ ფორთოხლის მარმელადი
- 3 ს.კ. კარაქი მარილიანი, დარბილებული
- 150 გ შაქრის პუდრი
მოსართავად:
- დაშაქრული ფორთოხლის ნაჭრები
მომზადების წესი:
- ბისკვიტი: ღუმელი წინასწარ გაახურეთ 180 გრადუსზე. ნამცხვრის მრგვალ ფორმას (20 სმ), რომელსაც გვერდი ეხსნება, მთელ ზედაპირზე კარაქი წაუსვით და პერგამენტის ქაღალდი დაუფინეთ.
- მარმელადი მომცრო სახელურიან ქვაბში, დაბალ ცეცხლზე გაადნეთ, გადმოდგით და ოდნავ გააცივეთ.
- კარაქი, შაქარი, ფორთოხლის ცედრა მიქსერით საშუალოზე დაბალი სიჩქარით ათქვიფეთ თეთრი, კრემისებური მასის მიღებამდე. შემდეგ სათითაოდ შეათქვიფეთ კვერცხები.
- მიქსერი დაბალ სიჩქარეზე გადაიყვანეთ, ფქვილი და გამაფხვიერებელი თანდათან შეურიეთ. დაუმატეთ მარმელადი, ხოლო დაფქული და კანგაცლილი ნუში ხელით შეაზილეთ. მასა ფორმაში კოვზით გადაიტანეთ.
- აცხვეთ 35-60 წუთი, ვიდრე ოქროსფერი დაედება. 10 წუთი ფორმაში დატოვეთ, როცა გაგრილდება, ცხაურზე გადააბრუნეთ, ფრთხილად მოაცილეთ ქაღალდი და ბოლომდე გააცივეთ.
- მინანქარი: ფორთოხლის მარმელადი და კარაქი მომცრო, სახელურიან ქვაბში დაბალ ცეცხლზე გაადნეთ. ცეცხლგამძლე ჯამში გადაიტანეთ და 5 წუთი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, ნამცხვარს ზედაპირზე წაუსვით, შემდეგ ფორთოხლის ჩირით მორთეთ. რამდენიმე წუთი გააჩერეთ, დაჭერით და სუფრაზე მიიტანეთ.