ამ რეცეპტმა გაუძლო დროის გამოცდას და მოვიდა დღემდე.
ეს ნამცხვრი გამოდის ძალიან გემრიელი, ნაზი და არომატული.
ნამცხვარი ზებრა: კარგად ნაცნობი საყვარელი კლასიკაა, რომელიც დღემდე ძალიან პოპულარულია.
ამ ნამცხვრის ბევრი ალტერნატივა არსებობს, მაგრამ ეს რეცეპტი მაიც ყველაზე გემრიელია.
ინგრედიენტები
- ხორბლის ფქვილი 190გ
- შაქარი 150გ
- კვერცხი 3 ცალი
- კარაქი 100გ
- სოდა 2/3 ჩაის კოვზი
- კეფირი 220მლ
- კაკაო 10გ
- ვანილი 1 ჩაის კოვზი
- მწიკვი მარილი
ფორმის დიამეტრი 20სმ
მომზადება
- ყველა პროდუქტი უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის.
- ღრმა ჯამში მოათვსეთ შაქარი, ვანილი, მარილი და კარაქი.
- ათქვიფეთ მიქსერით ერთგვაროვნებამდე. სწრაფ სიჩქარეზე თქვიფეთ 4-5 წუთი.
- როცა მასა ამოფუვდება თითო-თითოდ დაუმატეტ კვერცხი და გააგრძელეთ თქვეფა.
- ფქვილს დაუმატეთ სოდა, ნელ-ენლა დაუმატეთ მტავარ მასას.
- დაბალ სიჩქარეზე ათქვიფეთ მასა.
- თქვეფის პროცესში ნელ-ნელა მოასხით კეფირი.
- ცომი უნდა გამოგივიდეთ არაჟნის კონსესტენციის.
- ცომი გაყავით ორ ნაწილად, ერთ-ერთს დაუმატეთ გაცრილი კაკაო.
- მუქი ფერის ცომი ათქვიფეთ მიქსერით დაბალ სიჩქარეზე.
- თქვენ გამოგივათ ორი ფერის ცომი.
- გამოსაცხობი ფორმა ამოფინეთ პერგამენტით.
- ჯერ მოათავსეთ 2 სუფრის კოვზი მუქი ცომი (აუცილებელია ფორმის ცენტრში), ხოლო შემდეგ ღია. ამმეთოდით გადაიტანეთ ცომი ფორმაში.
- როცა ორივე ცომიდან 3-4 სუფრის კოვზი დარჩება, მაშინ გადადით თითო კოვზის პრინციპზე.
- ხის წკირის მეშვეობით, შეგიძლიათ ფორმა მისცეთ ნახატს.
- გამოაცხვეთ 170 გრადუსზე 45-50 წუთი.
- მზადება აკონტროლეთ ხის წკირით.
- გამოცხობის შემდეგ დაელოდეთ 5 წუთი და სემდეგ გადმოიტანეთ ფორმიდან.
გემრიელად მიირთვით!