ტორტის ფუძეს წარმოადგენს ორცხობილა და მოხარშული კრემი, რათქმაუნდა გარგრის დამატებით.
მეთოდი მარტივი და სწრაფია, ტორტი გამოდის ნაზი, რბილი და გემრიელი.
ინგრედიენტები
- შოკოლადის ორცხობილა 700გ
- რძე 1ლ
- გარგარის ჩირი 150გ
- შაქარი 180გ
- ვანილი 1 შეკვრა
- ხორბლის ფქვიი 80გ
- სახამებელი 40გ
- კარაქი 50გ
- კვერცხი 4 ცალი
- შოკოლადი 40გ
მომზადება
- პირველ რიგში, გარგარს მოასხით ცხელი წყალი.
- შემდეგ, ქვაბში მოათავსეთ კვერცხი,ვანილი, შაქქარი, სახამებელი და ფქვილი.
- დარბილებული გარგარი დააბლენდერეთ.კვერცხის მასას დაუმატეთ დაქუცმაცებული გარგარი.
- ძალიან კარგად მოურიეთ, ნელ-ნელა დაუმატეთ რძე.
- ქვაბი მოათვსეთ ცეცხლზე და ხარშეთ კრემის შესქელებამდე.
- გააგრილეთ მოხარშული კრემი, დაუმატეთ კარაქი და ათქვიფეთ ერთგვაროვნებამდე.
- დაიწყეთ ტორტის აწყობა. გამოსაცხობი ფორმა ამოფინეთ პერგამენტით, პირველ ფენად მოათავსეთ შოკოლადის ორცხობილა.
- ზემოდან თანაბრად წაუსვით კრემი. ამ მეთოდით ააწყვეთ ტორტი (მე 7 ფენა ორცხობილა მაქვს).
- მოათავსეთ მაცივარში 2 საათი.
- ტორტს გარედან წაუსვით კრემი და მოაყარეთ დაფხვნილი ორცხობილა. ზემოდან მასხით შოკოლადი.
გემრიელად მიირთვით!