ტორტი „რაფაელოს“ მოსამზადებლად მიზეზი არ მჭირდება. ცნობილი კანფეტის გემოს მქონე მსუბუქი და ნაზი დესერტის მომზადებაზე ნახევარ საათს ვხარჯავ. გარდა ამისა, ღუმელის ჩართვა არ მიწევს. ახლობლებს ქოქოსის დესერტით ვახარებ!
ტორტი „რაფაელო“ ცხობის გარეშე ტკბილი დანამატი გახდება ოჯახური ჩაის სმის დროს ან ფინჯან ყავაზე მოსული სტუმრების გასამასპინძლებლად. ამ მრავალფენიან ტორტს დაბადების დღის საჩუქრად ან სხვა დღესასწაულზე ხშირად ვამზადებ. თანამშრომლები გიჟდებიან!
ინგრედიენტები:
- 500 მლ რძე
- 150 გ ქოქოქის ფანტელები
- 2 ჩ/კ ვანილის შაქარი
- 50 გ ხორბლის ფქვილი
- 100 გ კრეკერი
- 160 გ შაქარი
- 3 კვერცხის გული
- 50 გ სიმინდის სახამებელი
- 250 გ კარაქი
- კანფეტი „რაფაელო“ გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. 400 მლ რძე, შაქარი და ვანილის შაქარი აურიეთ. ნარევი ადუღებამდე მიიყვანეთ.
2. დარჩენილ 100 მლ რძეს ფქვილი და სახამებელი დაუმატეთ, აურიეთ. მიღებული ნარევი ცხელ რძეს დაუმატეთ და გასქელებამდე მოამზადეთ, აურიეთ.
3. რბილი კარაქი მიქსერით ათქვიფეთ, კვერცხის გულები და ოდნავ გაგრილებული მოხარშული კრემი დაუმატეთ. 100 გრ ქოქოსის ფანტელები დაუმატეთ და აურიეთ.
4. ტორტი ააწყვეთ. კრეკერები და კრემი მონაცვლეობით დააწყვეთ.
5. ტორტი დარჩენილი ქოქოსის ფანტელებით და რაფაელოს კანფეტებით გააფორმეთ. დესერტი მინიმუმ 2 საათით მაცივარში შეინახეთ.
ტორტს „რაფაელო“ შეგიძლიათ კაკალი დაუმატოთ. ნუში დააქუცმაცეთ და ცივ კრემს დაუმატეთ. ასე ტკბილეული საყვარელ კანფეტებს უფრო გაგახსენებთ.