უკრაინელი მზარეული, ლილია ცვიტი თავისი შესანიშნავი რეცეპტებით მაოცებს. ამჯერად მოამზადა ღვთაებრივი ბისკვიტის ტორტი „საკურა“, რომელიც გულს საზაფხულო განწყობით ავსებს. ყაყაჩოს ბისკვიტი და ალუბლის კრემი იდეალურად კომბინირებულია. ეს კულინარიული ხელოვნებაა, რომელიც აუცილებლად უნდა გაგიზიაროთ.
ალუბლის კრემი
ერთი შეხედვით, დესერტი რთულია, რადგან მასში ბევრი სხვადასხვა ინგრედიენტია. არ შეგეშინდეთ: ტორტი მარტივად მზადდება. მთავარია, ყველაფერი რეცეპტის მიხედვით გააკეთოთ და პროპორციები დაიცვათ.
ინგრედიენტები:
ინგრედიენტები ვარდისფერი ფენისთვის:
- 4 კვერცხი
- 140 გ შაქარი
- 1 პაკეტი ალუბლის კისელი
- 60 გ ხორბლის ფქვილი
- 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
კრემის ინგრედიენტები:
- 400 მლ რძე
- 1 შეფუთვა ალუბლის პუდინგი (40 გ)
- 150 გ შაქარი
- 300 გ კარაქი
ჟელეს ინგრედიენტები:
- 2 შეფუთვა ალუბლის ჟელე (140 გ)
- 500 მლ მდუღარე წყალი
- 150 გ ალუბალი
ინგრედიენტები დასანამად:
- 100 მლ რძე
- 1 ჩ/კ ვანილი
მომზადების წესი:
1. პირველ რიგში, ვარდისფერი ბისკვიტის ფენა მოამზადეთ. კვერცხის გულები და ცილები დააცალკევეთ. კვერცხის ცილები ქაფის წარმოქმნამდე ათქვეფეთ. შაქარი დაუმატეთ და მყარი და ფაფუკი მასის მიღებამდე ათქვეფეთ. გულები დაუმატეთ და ათქვეფა გააგრძელეთ. ფქვილი, გამაფხვიერებელი და ალუბლის კისელი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.
2. ფაფუკ ჰაეროვან მასას მიიღებთ. პერგამენტდაფარებულ მართკუთხა ფორმაში ჩაასხით. ცომი ფორმაში გაასწორეთ. 180 გრადუსზე 40-50 წუთით აცხვეთ.
3. ყაყაჩოს ფენა მოამზადეთ. ყაყაჩოს მდუღარე წყალი დაასხით და ცოტა ხნით გააჩერეთ. შემდეგ წყალი გადაწურეთ და ყაყაჩო გახეხეთ. კვერცხის გულები და ცილები დააცალკევეთ. ცილები ქაფის მიღებამდე ათქვეფეთ. შაქარი დაუმატეთ და მყარი და ფაფუკი მასის მიღებამდე ათქვეფეთ. შემდეგ კვერცხის გულები დაუმატეთ და ათქვეფა გააგრძელეთ. ბოლოს ფქვილი, გამაფხვიერებელი და ყაყაჩო დაუმატეთ.
4. მიღებული ცომი პერგამენტდაფარებულ მართკუთხა ფორმაში ჩაასხით. ცომი ფორმაში გაასწორეთ. 180 გრადუსზე 40-50 წუთით აცხვეთ. მზა ფენებს ზედა ქერქი მოაჭერით, რომ ცომი კარგად დანამოთ.
კრემის მომზადება და ტორტის აწყობა
5. კრემისთვის აურიეთ რძე, შაქარი და ალუბლის პუდინგი. სქელძირიან ქვაბში ჩაასხით. ცეცხლზე დადგით და ხარშეთ, მუდმივად აურიეთ. როცა მასა გასქელდება, ქურიდან გადმოადგით. თავსახური დააფარეთ და სრულად გაგრილებას დაელოდეთ. რბილი კარაქი ათქვეფეთ, თანდათან ალუბლის პუდინგი დაუმატეთ.
6. ალუბლის ჟელეს მდუღარე წყალი დაასხით და კარგად აურიეთ. ოთახის ტემპერატურამდე გააგრილეთ. რძე და ვანილი დასანამად ცალკე აურიეთ.
7. ტორტის აწყობა დაიწყეთ. ყაყაჩოს ფენა ვანილიანი რძით დანამეთ. ზემოდან წაუსვით ალუბლის კრემი, ცოტა ტორტის გვერდების გასაფორმებლად მოიტოვეთ. ზემოდან ალუბლის ფენა დაადეთ და მსუბუქად ჩააწექით, რომ ფენები ერთმანეთს დაეკრას. ალუბლის ფენაც ვანილიანი რძით დანამეთ.
8. ალუბლის ფენაზე ალუბალი გადაიტანეთ. ზემოდან ალუბლის ჟელე მოასხით, რომელიც მაშინვე შეიკვრება. ის არც ძალიან თხელი, არც ძალიან სქელი არაა. ტორტი რამდენიმე საათით მაცივარში შეინახეთ, რომ ჟელე გამაგრდეს და ტორტი კარგად დაინამოს. ტორტი შეგიძლიათ საღამოს მოამზადოთ, ხოლო დილით მიირთვათ.
ალუბლის ტორტი: რედაქციის რჩევა
ალუბლის პუდინგი და კისელი იმავე რაოდენობის სიმინდის სახამებლით შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ. ამ შემთხვევაში ტორტს ნაკლებად გამოხატული ალუბლის გემო ექნება. სხვადასხვა დანამატებით ამის გამოსწორებას შეძლებთ. მაგალითად, შოკოლადის დესერტი შეგიძლიათ გააკეთოთ.