მოამზადეთ ყველიანი კვერები სიმინდის ფქვილით

3902

ხაჭაპური ალბათ ყველას გვიყვარს, თუმცა, ჩემთვის განსაკუთრებული იმერული ხაჭაპურია – კვერი ცხელი და წელვადი ყველის შიგთავსით. ამბობენ, რომ ცხელი ცომის ჭამა არ შეიძლება, მაგრამ ასეთი გემრიელობის დანახვისას თავის შეკავება ძალიან რთულია. გაცივებული კვერები არც ისეთი გემრიელი და არომატულია. ახლახან აღმოვაჩინე სრულიად ახალი რეცეპტი – სიმინდის კვერები ყველით. მომზადების მეთოდი ძალიან ჰგავს ჩვეულებრივი ხაჭაპურის მომზადების მეთოდს, უჩვეულო ტექსტურა კი ნამდვილად უცხოა.

მიაქციეთ ყურადღება ფქვილის ტიპს, პირველიდან უფრო ფხვიერი, მკვრივი და მარცვლოვანი კერძები გამოდის, მეორედან – მსუბუქი, ძალიან რბილი და ჰაეროვანი. რაც უფრო კარგია ფქვილი, მით უფრო კარგად ფუვდება ცომი. თავად აირჩიეთ, როგორ მოამზადოთ კვერები ტაფაზე.

ინგრედიენტები 

  • 200 მლ მინერალური წყალი
  • 200 გრ მაგარი ყველი
  • 310 გრ სიმინდის ფქვილი
  • კარაქი გემოვნებით
  • 1 ც კვერცხი
  • 1,5 გამაფხვიერებელი
  • 1 კბილი ნიორი

მომზადების წესი

1. ათქვიფეთ კვერცხი, დაუმატეთ მას წყალი და მოურიეთ, სანამ მიიღებთ ერთგვაროვანი მასა.

2. შეურიეთ ერთმანეთს გაცრილი სიმინდის ფქვილი და გამაფხვიერებელი, მშრალი ნაზავი დაუმატეთ კვერცხისა და წყლის ნარევს. მოზილეთ წებოვანი ცომი.

3. მსხვილად გახეხეთ ყველი, ნიორი კი დაჭყლიტეთ. შეურიეთ ორივე პროდუქტი.

4. ცომს დაუმატეთ ყველიანი მასა და მოურიეთ.

5. ტაფაზე გააცხელეთ კარაქი, დაამრგვალეთ კვერები, დაალაგეთ ტაფაზე და დაახურეთ სახურავი. შეწვით კვერები ორივე მხარეს.

როგორც ხედავთ, შემადგენლობაში შაქარი საერთოდ არ არის, რაც ნიშნავს, რომ თქვენ შეგიძლიათ მიირთვათ კვერები პურის ნაცვლად, ნებისმიერ ცხელ კერძთან.