ძალიან გემრიელი მედოკი შედედებული რძის კრემით.
ალბათ ეს ნამცხვარი ყველასთვის ძალიან კარგად ნაცნობია, მაგრამ ეს კრემი მას განსხვავებულს ხდის.
ინგრედიენტები
ფირფიტები
- ხორბლის ფქვილი 300გ + 200გ
- კარაქი 100გ
- შაქარი 200გ
- კვერცხი 2 ცალი
- თაფლი 2 სუფრის კოვზი
- სოდა 1 ჩაის კოვზი
კრემი
- მოხარშული შედედებული რძე 1 ქილა
- შაქრის ფხვნილი 100გ
- არაჟანი (20-30%) 400გ
მომზადება
- ქვაბში მოათავსეთ შაქარი, კარაქი და თაფლი.
- ქვაბი მოათავსეთ ორთქლის აბაზანაზე, გაალღვეთ მასში არსებული ინგრედიენტები.
- დაუმატეთ სოდა, მოურიეთ და გადმოიტანეთ ცეცხლიდან.
- თითო-თითოდ ჩატეხეთ კვერცხი ცხელ მასაში და ათქვიფეთ.
- მოაყარეთ 300გ გაცრილი ფქვილი და მოზილეთ ტხელი ცომი.
- ცომი მოატავსეთ მაცივარში 30 წუთი.
- გაახურეთ ღუმელი 250 გრადუსზე.
- მაგიდას მოაყარეთ ფქვილი და გადმოიტანეთ ცომი. მოაყარეთ ფქვილი (დაახლოებით 200გ), მოზილეთ ცომი.
- ცომს მიეცით ძეხვის ფორმა და გაყავით თანაბარ ნაწილებლად.
- თითოეული ნაწილი დააბურთავეთ.
- თითოეული ბურტი გააბრტყელეთ პერგამენტზე თხლად (შეგიძლიათ გამოიყენოთ ფქვილი).
- ყველა რგოლი გაჭერით ერთ ზომაზე.
- მე გამომივიდა 20სმ დიამეტრის მქონე რგოლები.
- მოათავსეთ პერგამენტით ამოფენილ ფორმაზე და გამოაცხვეთ 250 გრადუსზე 3-4 წუთი.
- რიგ-რიგობით გამოაცხვეთ ფირფიტები (მე გამომივიდა 8). ასევე გამოაცხვეთ ცომის მოჭრილი ნაწილები.
მოვამზადოთ კრემი
- ღრმა ჯამში მოათავსეთ არაჟანი.
- დაუმატეთ შედედებული რძე და შაქრის ფხვნილი.
- ათქვიფეთ მიქსერით.
ავაწყოთ ტორტი
- თეფშს წაუსვით ცოტა კრემი, დააფიქსირეთ პირველი ფირფიტა.
- წაუსვით კრემი ფირფიტას და გადაანაწილეთ თანაბრად.
- მოათავსეთ შემდეგი ფირფიტა და წაუსვით კრემი.
- ტორტს მოაყარეთ დაფხვნილი ცომი.
- მოათავსეთ მაცივარში, რამდენიმე საათი.
გემრიელად მიირთვით!