მარწყვის ღვეზელის რეცეპტი

1995

წელიწადის თბილ დროს, როგორც კი კენკრა იჩენს თავს, აუცილებლად უნდა მოასწროთ მათი ჭამა, მოამზადოთ მისგან არომატული მურაბები, კომპოტები და ჯემები ზამთრისთვის, ან უბრალოდ გამოაცხოთ უგემრიელესი კენკრის ღვეზელი.

მარწყვის ტკბილი ღვეზელი

ჩვენი რედაქცია მოგითხრობთ, როგორ მოამზადოთ მარტივი, ტკბილი ღვეზელი მარწყვისგან ძალიან სწრაფად.

ინგრედიენტები

  • 300 გრ ფქვილი
  • 90 გრ კარაქი
  • 150 გრ შაქარი
  • 1,5 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი
  • 1 მწიკვი მარილი
  • 0,5 ჩ.კ. დარიჩინი
  • 2 ც კვერცხი
  • 2 ს.კ. რძე 200 გრ მარწყვი
  • 100 მლ თეთრი კრემი

მომზადების წესი

1. ათქვიფეთ შაქარი გამდნარ კარაქთან ერთად.

2. დაუმატეთ ოთახის ტემპერატურის კვერცხი და თბილი რძე, კარგად ათქვიფეთ ყველაფერი მიქსერის მეშვეობით.

3. შეურიეთ ერთმანეთს მშრალი ინგრედიენტები: ფქვილი, მარილი, გამაფხვიერებელი და დარიჩინი.

4. გაცერით მშრალი ნარევი და დაუმატეთ კვერცხისა და კარაქის ნაზავს. ცომი უნდა იყოს ცოტა სქელი, ვიდრე ბლინები.

5. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე. 24 სმ დიამეტრის საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი.

6. გადაიტანეთ ცომი საცხობ ფორმაზე და მთელ ზედაპირზე დაალაგეთ შუაზე გაჭრილი მარწყვები.

7. გამოაცხვეთ ღვეზელი ღუმელში 30-45 წუთის განმავლობაში.

8. წაუსვით 33 %-იანი თეთრი კრემი ღვეზელის ზედაპირს, შემდეგ კი დაალაგეთ მარწყვი. ზედაპირზე ღვეზელს შეგიძლიათ შაქრის პუდრი მოაბნიოთ.