შოკოლადის დესერტი ყოველთვის ვანილის დესერტებზე მეტად მიყვარდა. ნაყინსაც კაკაოთი ვირჩევ: ნაღების გემო ბანალურია. სახლში ტორტს ტრადიციულად შოკოლადის ჭიქურით ვფარავ, ხოლო კრემს კაკაოს ფხვნილს ვუმატებ. ჩემი საყვარელი ტორტი მოხარშული კრემით შოკოლადის ფანებს მოეწონებათ.
ასეთი ტკბილეული შუა კვირაშიც, მაგალითად, ხუთშაბათს შემიძლია გავაკეთო. სამუშაო კვირა გახურებულია, მაგრამ ქმარი და ვაჟები უკვე დაიღალნენ. როგორ არ უნდა გავამხნევო გემრიელი ტკბილეულით? ეს ხომ მარტივია!
როგორ მოვამზადოთ მარტივი ტორტი მოხარშული კრემით
თუ ოდესმე ბისკვიტის ცომთან შეხება გქონიათ, ასეთი ცომეული გამოგივათ. თავდაჯერებული დიასახლისი მოხარშულ კრემსაც მარტივად მოამზადებს. სასიამოვნოა, რომ ეს ორი პროცესი შეგიძლიათ გააერთიანოთ. ასე დროს დაზოგავთ.
ინგრედიენტები:
- 8 კვერცხი
- 1 ჩ/კ ვანილი
- 235 გ ხორბლის ფქვილი
- 200 გ კარაქი
- 200 გ რძიანი შოკოლადი
- 100 გ ნიგოზი
- 300 გ შაქარი
- 200 მლ რძე
- 10 გ გამაფხვიერებელი
- 2 ს/კ კაკაოს ფხვნილი
- 50 მლ ნაღები
მომზადების წესი:
1. ჯერ ბისკვიტი მოამზადეთ. 6 კვერცხი, 150 გ შაქარი და 1 ჩ/კ ვანილი მიქსერით ათქვიფეთ. როცა მასა გათეთრდება და ფაფუკი გახდება, ჯერ 50 მლ რძე, შემდეგ 220 გ ფქვილი და გამაფხვიერებელი დაუმატეთ.
2. ერთგვაროვანი ცომი პერგამენტ დაფარებულ 40×35 სმ ზომის ფორმაზე გაანაწილეთ. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 25 წუთით აცხვეთ.
3. ბისკვიტს ცოტა გაგრილება აცადეთ და შუაზე გაყავით. ახლა კრემი მოამზადეთ. 2 კვერცხი, 150 გ შაქარი, მწიკვი მარილი და 1 ს/კ ფქვილი სათქვეფით აურიეთ.
4. მასას რძე დაასხით, ადუღებამდე მიიყვანეთ, მუდმივად აურიეთ. როცა კრემი გასქელდება, ქურიდან გადმოიღეთ და გააგრილეთ. რბილი კარაქი მიქსერით ათქვიფეთ.
5. ათქვეფილ კარაქს ჯერ კრემი, შემდეგ კაკაო დაუმატეთ. ერთგვაროვანი შოკოლადის კრემი ბისკვიტის ფენას წაუსვით ან ტორტს კრემი ზემოდან და გვერდებზე წაუსვით. მაცივარში 30 წუთით გააჩერეთ.
6. ამ დროში ჭიქური მოამზადეთ. შოკოლადი ნაღებთან ერთად წყლის ორთქლზე გაადნეთ, დაჭრილი კაკალი აურიეთ. ჭიქური ტორტს წაუსვით და მაცივარში დააბრუნეთ.
ასე 1 საათზე ნაკლებ დროში გემრიელ ტორტს გააკეთებთ. რა თქმა უნდა, ასეთ საქმეში ზედმეტი ხელი არ არსებობს. გაგვიზიარეთ შთაბეჭდილებები.