გასული ახალი წლის აღნიშვნა მთელ ჩემს ოჯახს დაამახსოვრდა. მაშინ ხომ ღუმელიდან ნაპოლეონის ფენების გამოღება დამავიწყდა. დამწვარი ცომის სუნი სამზარეულოში კიდევ დიდხანს იყო, სანამ ყველა სტუმარი არ შეიკრიბა. საბედნიეროდ, ქალებს ისეთი არომატები ჰქონდათ, რომ სიტუაცია გადაარჩინეს. მოკლედ, ტკბილეული სუფრაზე მაინც დავდე. დარჩენილი ფენოვანი ცომით და 5 ტკბილი მანდარინებით გავაკეთე. უნდა გენახათ, როგორი სიამოვნებით მიირთმევდნენ სტუმრები ამ საახალწლო დესერტს.
გადავწყვიტე, რომ წელსაც ცომის მომზადებაზე არ ვიწვალო. ნაჩქარევად მაინც იდეალური არ გამომდის. საბედნიეროდ საგანგებო სიტუაციაში უფრო გონივრულად ვმოქმედებ. ასე ახალ რეცეპტებს ვიგონებ და ათობით კარგ შეფასებას ვიღებ. მანდარინის რულეტი ახალი წლის დადგომამდე 2 საათით ადრე გავაკეთე. და მაინც, შესანიშნავი გამოვიდა. რა თქმა უნდა, რეცეპტი ჩავიწერე.
როგორ მოვამზადოთ მარტივი საახალწლო დესერტი
დაგჭირდებათ მხოლოდ 4 ძირითადი ინგრედიენტი: მანდარინი, მზა ფენოვანი ცომი, ხაჭო და შაქრის ფხვნილი. ტკბილი მანდარინი შეარჩიეთ. მსხვილი და წვნიანი უნდა იყოს, სასურველია, უკურკო იყოს. ამ შემთხვევაში გაჭრილი ციტრუსი ლამაზად გამოიყურება და კრემს იდეალურად ერწყმის.
ინგრედიენტები:
- 450 გ ფენოვანი ცომი
- 60 გ შაქრის ფხვნილი
- 340 გ შაქარი
- ვანილი გემოვნებით
- 470 გ ხაჭოს ყველი
- 5 მანდარინი
- 170 მლ წყალი
მომზადების წესი:
1. ცომის ფურცლები გააბრტყელეთ, გრძელ ზოლებად დაჭერით. ცომის ზოლები პერგამენტდაფარებულ და წყლით დასველებულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ. მზა ფენოვანი ცომი 220 გრადუსზე 20 წუთით აცხვეთ. მზა ჩხირები გააგრილეთ.
2. ამ დროში მანდარინს მიხედეთ. ქერქისგან კარგად გაწმინდეთ. წყლისა და შაქრის სიროფი მოამზადეთ, მწიკვი ვანილი დაუმატეთ. ცხელ სიროფში მანდარინები 1–2 წუთით ჩადეთ.
3. ახლა კრემი მოამზადეთ. ხაჭო და შაქრის ფხვნილი დააბლენდერეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ. დესერტი ააწყვეთ. სამუშაო ზედაპირზე შესაფუთი პარკი გაშალეთ.
4. პარკზე გამომცხვარი ცომის ჩხირები ერთ რიგად დააწყვეთ (3 ჩხირი გასაფორმებლად დაიტოვეთ). ზემოდან ცომს ხაჭოს კრემი წაუსვით. საკონდიტრო ტომარა გამოიყენეთ.
5. მანდარინები ბუნებრივი ნახვრეტით ჩხირზე ააწყვეთ. შიგთავსი კრემწასმული ცომის შუაში ჩადეთ. მანდარინები შესაფუთი პარკის დახმარებით ცომში გაახვიეთ. კიდეები ერთი ცომის ზოლის ნაფშვენით ამოავსეთ.
6. დესერტი 2 საათით მაცივარში შეინახეთ. შემდეგ ტკბილეულს დარჩენილი სიროფი ფუნჯით წაუსვით. რულეტს დარჩენილი ფენოვანი ჩხირების ნაფშვენი მოაყარეთ. სუფრაზე ცივი დესერტი გაიტანეთ.