ტორტი მზადდება კორჯების გაბრტყელების გარეშე და გამოდის ძალიან მაღალი.
საოცარი დესერტი შოკოლადით და ხაჭოთი.
ინგრედიენტები
კორჟისთვის
- ხორბლის ფქვილი 170გ
- კაკაო 50გ
- გამაფხვიერებელი 2,5 ჩაის კოვზი
- კვერცხი 4 ცალი
- არაჟანი 80გ
- მცენარეული ზეთი 100მლ
- შაქარი 120გ
- მარილი 1/4 ჩაის კოვზი
კრემისთვის
- არაჟანი 100გ
- ხაჭო 400გ
- შედედებული რძე 250გ
- კაკაო 50გ
მინანქრისთვის
- კარაქი 60გ
- შავი შოკოლადი 100გ
- რძე 40გ
დასანამი მასისთვის
- წყალი 100გ
- შაქარი 50გ
- კონიაკი/ბრენდი 20გ
მომზადება
მოვამზადოთ კორჟი
1.ფხვილს დაუმატეთ კაკაო, გამაფხვიერებელი და მარილი.
2.ღრმა ჯამში მოათავსეთ კვერცხი, შაქარი, არაჟანი და მცენარეული ზეთი.
3.მოურიეთ ერთგვაროვანი მასისი მიღებამდე.
4.კვერცხის მასას ნელ-ნელა დაუმატეთ მშრალი მასა.
5.მიქსერით მოურიეთ ერთგვაროვნებამდე.
6.გამოსაცხობი ფორმა ამოფინეთ პერგამენტით, ჩაასხით ცომი და თანაბრად გადაანაწილეთ.
7.გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე 12-15 წუთი.
8.კორჟის მზადება აკონტროლეთ ხის წკირით.
9.გააგრილეთ კორჟი, გადააბრუნეთ ქარალდზე და ფრთხილად მოაშორეთ პერგამენტი.
10.მოაჭერით კუთხეები და თვითონ კორჟი გაყავით 4 ნაწილად.
11.კორჟს მოასხით სიროპი, რომელიც მზადდება: 50გ შაქარი გაალღვეთ 100მლ წყალში, წამოადუღეთ, ხარშეთ 2 წუთი და გააგრილეთ. დაუმატეთ 2 სუფრის კოვზი კონიაკი.
მოვამზადოთ კრემი
12.არაჟანს დაუმატეთ ხაჭო, კაკაო და შედედებული რძე.
13.მოურიეთ, მიიყვანეთ ერთგვაროვან კონსესტენციამდე.
ავაწყოთ ტორტი
14.პირველი კორჟი მოათავსეთ თეფშზე და წაუსვით 1/3 კრემი.
15.შემდეგ მოათავსეთ მეორე კორჟი, ოდნავ დააჭირეთ ხელი, წაუსვით 1/3 კრემი.
16.მესამე და მეოთხე კორჟიც ანალოგიურად ააწყვეთ.
17.ტორტი შენახეთ მაცივარში, ამასობაში მოვამზადოთ მინანქარი.
18.კარაქს დაუმატეთ რძე. გააცხელეთ.
19.ცხელ მასაში მოათვსეთ შოკოლადი (კაკაო 50%) და მოურიეთ ერთგვაროვნებამდე.
20.ტორტს მოასხით მინანქარი. გააგრილეთ და დააგემოვნეთ.
გემრიელად მიირთვით!