ეს რეცეპტი ძველი ჩანაწერებიდანაა. მას ჯერ კიდევ 20 წლის წინ ამზადებდნენ. ამ ტორტის მომზადება ძალიან მარტივია, შედეგად კი საუცხოო დესერტს მიიღებთ. კრემი კი ნებისმიერი მოუხდება.
ინგრედიენტები
- 1 ჭიქა კვერცხი
- 1 ჭიქა კარაქი
- 1 ჭიქა შაქარი
- 1 ჭიქა არაჟანი
- 1 ჭიქა ფქვილი
- 1 ს.კ. სახამებელი
- 1 შეკვრა გამაფხვიერებელი
- 1 ჭიქა რძის ფქვნილი
მომზადება
- ათქვიფეთ კვერცხი დაშაქარი.
- დაამატეთ მდნარი კარაქი, არაჟანი, ფქვილი, რძის ფხვნილი, გამაფხვიერებელი, სახამებელი. ათქვიფეთ და მიიღეთ ბლინის ცომის კონსისტენციის მასა.
- გამოაცხვეთ 3 ნაწილად 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში, თითო დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში.
- კრემის სახით შეგიძლიათ მოამზადოთ მოხარშული შესქელებული რძე კარაქთან ან ხაჭოსთან ერთად.
- წაუსვით კრემი ფენებს, მოაყარეთ ფენების ნაფხვენი, ან მოასხით შოკოლადის მინანქარი.
- შედგით ტორტი რამდენიმე საათით მაცივარში.
გემრიელად მიირთვით!