ყველას გვსმენია კრემიანი ფუნთუშების მავნებლობის შესახებ. მათი საოცარი გემოს დავიწყება მართლაც, რომ რთულია.
კრემიანი ფუნთშები – მაღალკალორიული კერძია, ყოველდღიურად მათ ჭამას ნამდვილად არ გირჩევთ. მაგრამ ზოგჯერ მაინც უნდა მივირთვათ ეს უგემრიელესი კერძი.
ინგრედიენტები
- 200გ ხაჭო
- 7 სუფრის კოვზი ფქვილი
- 1 კვერცხი
- 3 სუფრის კოვზი შაქარი
- მწიკვი მარილი
- ძმარი
- მცენარეული ზეთი
- შაქრის ფხვნილი
მომზადება
1.ჯამში მოათავსეთ შაქარი, ხაჭო და კვერცხი, კარგად მოურიეთ.
2.სუფრის კოვზით ამოიღეთ ცოტა სოდა და დააწვეთეთ ძმარი. გააქტიურებული სოდა დაუმატეთ ხაჭოს მასას.
3.მოაყარეთ ფქვილი.
4.ქვაბში გააცხელეთ ზეთი.
5.დააბურთავეთ ცომი. გამოიყენეთ ფქვილი, რათა შეინარჩუნონ ფორმა.
6.შეწვით ზეთში.
7.გადაიტანეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რათა მოშორდეს ზედმეტი ცხიმი.
8.მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი.
გემრიელად მიირთვით!