იტალიური პიცის მომზადება ნამდვილად არ არის მარტივი პროცესი. ეს კერძი ნამდვილი ხელოვნების ნიმუშია. მაგრამ როცა დორო არ გვაქვს მისი გამარტივებული ვარიანტის მომზადება გვიწევს.
ინგრედიენტები
- ლავაში 3 ცალი
- ინდაურის ფარში 200გ
- პომიდორი 2 ცალი
- ნიორი 2 კბილი
- პაპრიკა 1 ჩაის კოვზი
- ძირა 0,5 ჩაის კოვზი
- ბაზილიკი 0,5 ჩაის კოვზი
- ორეგანო 0,5 ჩაის კოვზი
- შავი წიწაკა 0,5 ჩაის კოვზი
- კამა გემოვნებით
- კარაქი 15გ
- ყველი 100გ
- დამწნილებული სოკო 100გ
- მაიონეზი გემოვნებით
- კეჩუპი გემოვნებით
- პაპრიკის სოუსი გემოვნებით
- ხახვი 1 ცალი
- მარილი 0,5 ჩაის კოვზი
მომზადება
- პომიდორს მოასხით ცხელი წყალი და მოაშორეთ ქერქი. გახეხეთ.
- გაალღვეთ კარაქი ტაფაზე და შეწვით ნახევრად. დაუმატეთ პომიდორი და მოურიე. ასევე დაუმატთ ნიორი, მწვანილი, პაპრიკა, ძირა, ნიგოზი, ბაზილიკი, ორეგანო და წიწაკა.
- ლავაში გადმოიტანეთ ფორმაზე და მოაყარეთ ყველი. წაუსვით მაიონეზი და ზემოდან დაადეთ მეორე ფენა, გაიმეორეთ იგივე.
- მესამე ფენას წაუსვით კეჩუპი, გადაანაწილეთ ფარში. მოაყარეთ სოკო, მოასხით მაიონეზი, ხახვი, ყველი.
- გამოაცხეთ 220 გრადუსზე 10 წუთი.
გემრიელად მიირთვით!