კოტორი თუშური ხაჭაპურის სახეობაა, რომელსაც დავარაგებული ხაჭოთი ამზადებენ. ხაჭოს დავარაგების პროცესს თუშები დაბუხტუნავებას უწოდებენ.
თქვენ დაგჭირდებათ:
ცომი
- 500 გ ფქვილი
- 1 ჩ.კ. მშრალი საფუარი
- 250 მლ რძე
- 50 მლ ზეთი
- 0,5 ჩ.კ. მარილი
გულსართი
- 500 გ მშრალი, ცხიმიანი ხაჭო
- მარილი
- 1-2 ს.კ. ერბო
მომზადების წესი:
- ხაჭო კარგად დავტკეპნოთ და 1-2 დღე მაცივარში დავდოთ, მომზადებისას გამოვიღოთ და მარილი და 1 ს.კ. ერბო შევურიოთ.
- თბილ რძეში გავხსნათ მარილი და საფუარი, თანდათან დავუმატოთ ფქვილი და ცომი და ზეთიანი ხელებით მოვზილოთ.
- ცომი ჩავდოთ თასში, ტილო გადავაფაროთ და თბილად დავდგათ. ოდნავ რომ აფუვდება, დავყოთ 4 გუნდად, ზედ დავადოთ დაგუნდავებული ხაჭოს გულსართი, შევკრათ და რაც შეიძლება თხლად გავაბრტყელოთ. გამოვაცხოთ ტაფაზე ორივე მხრიდან.
- მზა კოტორს წავუსვათ ერბო და ცხელ-ცხელი მივირთვათ.