ტირამისუ — მსოფლიოში ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული დესერტია. არსებობს ტირამისუს რეცეპტის ბევრნაირი ვერსია. ტირამისუ ის დესერტია, რომელიც ყველაზე მეტად ამაღლებს განწყობას. გასტრონომია კლასიკური ტირამისუს რეცეპტს გთავაზობთ.
ინგრედიენტები:
- 5 დიდი კვერცხი, ცილა და გული განცალკევებული
- 1 ფინჯანი (150 გ) შაქარი
- 2 ფინჯანი (500 გ) მასკარპონე
- მწიკვი მარილი
- დაახლოებით 30 ცალი იტალიური ნამცხვარი “სავოიარდი” (ladyfingers)
- 1 ფინჯანი (250 მლ) მაგარი ყავა
- 150 გ შავი შოკოლადი, გახეხილი
- 1 სუფრის კოვზი კაკაო
ულუფა: 6-8
მომზადება: 20 წუთი + 3 საათი გასაცივებლად
დონე: 1
მომზადების წესი:
- მიქსერით, მაღალი სიჩქარით ათქვიფეთ კვერცხის გული და შაქარი ვიდრე არ გათეთრდება და კრემის სისქე არ გახდება.
- დაუმატეთ მასკარპონე და ფრთხილად მოურიეთ.
- კვერცხის ცილა მარილთან ერთად ათქვიფეთ და მიღებული ბეზე გოგლიმოგლს დაუმატეთ. კრემის თხელი ფენა დიდ ოვალურ ლანგარზე დაასხით.
- ნამცხვრები ყავაში ამოავლეთ და ნაღებს ზემოდან მოაწყვეთ, კიდევ ერთი ფენა კრემი დაასხით და მოაყარეთ შოკოლადი. ეს პროცედურა კიდევ გაიმეორეთ.
- ბოლო ფენა უნდა იყოს კრემი და შოკოლადი. ზემოდან მოაყარეთ კაკაოს ფხვნილი.
- ტირამისუ მინიმუმ 3 საათით მოათავსეთ მაცივარში.
3 საათის შემდეგ კი შეგიძლიათ გემრიელად მიირთვათ!