ეს კლასიკური იტალიური ბისკვიტი არ შეიცავს არც კარაქს და არც ზეთს, ფუვდება მხოლოდ ათქვეფილი ცილის წყალობით. ლიმონის ცედრა შეგიძლიათ ვანილის ექსტრაქტით ან სხვა არომატით შეცვალოთ.
ინგრედიენტები:
- 1 ფინჯანი ნამცხვრის ფქვილი
- 1/4 ჩაის კოვზი მარილი
- 6 დიდი კვერცხი, განცალკევებული
- 1 ¼ სუფრის კოვზი ლიმონის ცედრა
ულუფა 8-10
მომზადება: 20 წუთი
ცხობა: 35-45 წუთი
დონე: 2
მომზადების წესი:
- გააცხელეთ ელექტროღუმელი 180 გრადუსზე. (აირღუმელი დააყენეთ ნიშნულზე – 4).
- 25 სმ დიამეტრის მრგვალ, გვერდებმოსახსნელ ყალიბს წაუსვით კარაქი.
- ფქვილი და მარილი საშუალო ზომის ჯამში ჩაყარეთ.
- მიქსერით, მაღალი სიჩქარით ათქვიფეთ კვერცხის გულები, შაქარი და ლიმონის ცედრა, სანამ მკრთალი ფერის და კრემის კონსისტენციის მასას არ მიიღებთ.
- ცალკე ათქვიფეთ კვერცხის ცილა.
- მშრალი ინგრედიენტები სამზარეულოს ნიჩბით შეურიეთ კვერცხის გულის ნაზავს. დაუმატეთ ბეზეც.
- ცომი ყალიბში გადაიტანეთ.
- აცხვეთ 35-45 წუთი, სანამ ცომი ყალიბის კედლებს არ მოსცილდება.
- გააგრილეთ ყალიბში 5 წუთი. ყალიბს გვერდები მოხსენით, ბისკვიტი ლანგარზე გადაიტანეთ და მოაშორეთ ქაღალდი.
შესანიშნავი და უმარტივესი ბისკვიტი მზადაა. გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს.