ბაბუაჩემი 20 წელი სახლში ამზადებდა ბურახს. მე მან მისი საიდუმლო რეცეპტი გამანდო!
ეს სასმელი სრლიად ნატურალურია, რადგან არ შეიცავ საღებავს და კონსერვანტებს.
ინგრედიენტები
- შავი მოცხარი 1კგ
- საფუარი 15-20გ
- შაქარი 200გ
- წყალი 5ლ
- მოცხარის ფოთლები 5 ცალი
მომზადება
1.მოცხარი გამოწურეთ ან დააბლენდერეთ.
2.მიღებული პიურე, რამდენიმე ფენა მარლაში გამოწურეთ. თქვენ უნდა მიიღოთ სუფთა წვენი. ცალკე წყალში მოათავსეთ ფოთლები და შაქარი. აადუღეთ მასა.
3.საფუარს გადაურიეთ 1 ჩაის კოვზი შაქარი. შეგიძლიათ დაუმატოთ ცოტა წყალი. დაელოდეთ 20 წუთი. შე,დეგ გადაურიეთ მოცხარის წვენს.
4.კარგად გადაურიეთ მასა. მიღბული კი დატოვეთ 1-2 დღე თბილ ადგილას.
მზა ბურახი ისევ გამოწურეთ და ჩაასხით ბოთლებში.
გემრიელად მიირთვით!