ზოგჯერ ვფიქრობ, რომ მეუღლეს 1 კვირა თავისი საყვარელი შემწვარი ღვეზელების გარეშე ცხოვრება არ შეუძლია. ეს მისი მშობლების სახლში ხშირი კერძი იყო. ტრადიცია ჩვენს ოჯახშიც გადმოვიდა. ამრიგად, წლიდან წლამდე სხვადასხვა ცომით და შიგთავსით ექსპერიმენტების ჩატარება მიწევდა.
კლასიკური საფუარის ცომის გარდა, კარტოფილის ცომი ფავორიტებში მოხვდა. დარწმუნებით შემიძლია ვთქვა, რომ ხორციანი და კომბოსტოს ღვეზელებისთვის მასზე უკეთეს ვერაფერს იპოვით. კარტოფილის ცომი იმდენად რბილი, ჰაეროვანი და გემრიელია, რომ მთელი პროდუქტის შეჭმას ისურვებთ. გარდა ამისა, ძალიან ბიუჯეტურია, რადგან რძის პროდუქტებს და კვერცხს არ შეიცავს.
რომელი შიგთავსი შეეთავსება კარტოფილის ცომს საუკეთესოდ
კარტოფილის ცომიდან ფუნჩულებს კვერცხით და მწვანილით ხშირად ვაკეთებ. ასე ზემოდან ხრაშუნა და შიგნით ნაზი შიგთავსი გამოდის. თუ გიყვართ, შიგთავსს გახეხილი ყველიც დაუმატეთ. ცომი კარტოფილის პიურის საფუძველზე პრეზენტაბელურ გარეგნობას დიდხანს ინარჩუნებს, თან საერთოდ არ ხმება. ორმაგი პორცია გააკეთეთ, რომ ყველას ნამდვილად შეხვდეს.
ინგრედიენტები:
- 4 კარტოფილი
- 11 გ საფუარი
- 1 ს/კ შაქარი
- 1 ლ წყალი
- 2 ს/კ მზესუმზირის ზეთი
- 250 გ ხორბლის ფქვილი
მომზადების წესი:
1. კარტოფილს ცივი წყალი დაასხით და მომზადებამდე ხარშეთ. შემდეგ ნახარშთან ერთად დაჭყლიტეთ.
2. ჯერ კიდევ თბილ პიურეს საფუარი და შაქარი დაუმატეთ. მზესუმზირის ზეთი ჩაასხით და კოვზით აურიეთ.
3. ფქვილი გაცერით. ცომი რბილი ელასტიური მასის მიღებამდე მოზილეთ. თუ თხელი ცომია, ცოტა ფქვილი დაუმატეთ.
4. ცომი 20 წუთით სითბოში გააჩერეთ. პირსახოცი დააფარეთ.
5. ღვეზელები შიგთავსით გააკეთეთ.
6. მაგიდაზე 20-30 წუთით გააჩერეთ, რომ ამოვიდეს.
7. ტაფაზე ზეთი დაასხით და ღვეზელი ორივე მხრიდან შეწითლებამდე საშუალო ცეცხლზე შეწვით.
კარტოფილის ცომი დაგეხმარებათ, როცა ინგრედიენტებით თავის შეწუხება არ გსურთ. კარტოფილი, ფქვილი და საფუარი თითქმის ყველა დიასახლისს მაცივარში აქვს. კარტოფილი რომ არ გათალოთ, პირდაპირ მოხარშეთ, შემდეგ ქერქი სწრაფად მოაშორეთ, მდუღარე წყალი გადაავლეთ და ჩანგლით დაჭყლიტეთ.