იტალიელების ყოველდღიური მენიუ, რომელმაც ჩემი სტერეოტიპები დაანგრია

971

ალბათ ყველას გაგისინჯავთ იტალიური კერძები. მაგრამ იტალიაში ყოველდღიყრად არ მიირთმევენ ისეთ კერძებს, როგორებიც იტალიურ პიცერიებში დაგხვდებათ.

სალათი კარტოფილით

დავიწყოთ ჩვენი ტოპ 5 იტალიური საყოველდღიური კერძს მომზადება. კარტოფილი ამისათვის იდეალური ვარიანტია.

ინგრედიენტები

  • 400გ კარტოფილი
  • 200გ პომიდორი
  • 100გ მწვანე ხახვი
  • 10 შავი ზეთის ხილი თესლის გარეშე
  • 50გ ლორი
  • 3 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
  • 1 სუფრის კოვზი თეთრი ბალზამირებული ძმარი
  • 1 ჩაის კოვზი იტალიური სანელებლები
  • ნიორი
  • მარილი და წიწაკა

მომზადება

  1. ქერქიანად მოხარშეთ კარტოფილი, გაასუფთავეთ და გააგრილეთ. დაჭერით კუბიკებად და მოათასვეთ სასალათეში. დაუმატეთ პომიდორი, ხახვი და ლორი.
  2. მარინადი მოამზადეთ ზეთის,ძმრის და სანელებლების დახმარებით. დაუმატეთ მთავარ ინგრედიენტებს. მოაყარეთ მარილი, წიწაკა, ნიორი. მოურიეთ და შეინახეთ მაცივარში.

ანჩოუსების სუპი

ეს კერძი იტალიაში ძალიან დაფასებულია, მისი სიმარტივისა და საოცარი გემოს გამო.

ინგრედიენტები

  • 600გ ანჩოუსი
  • 150გ პომიდორი ჩერრი
  • 2 კბილი ნიორი
  • ზეითუნის ზეთი
  • წიწაკა ჩილი
  • მარილი და წიწაკა
  • ოხრახუში

მომზადება

1.გაასუფთავეთ თევზი: მოაშორეთ თავი და შინაგანი ორგანოები. გარეცხეთ. მოთუშეთ ნიორი ზეთთან და ჩილისთან ერთად. ამასობაშ გარეცხეთ პომიდორი. იმავე ტაფაზე მოთუშეთ პომიდორი, დაუმატეთ ცოტა წყალი. მოაყარეთ მარილი. 10 წუთში დაუმატეთ თევზი. კიდევ 10 წუთში დაუმატეთ ზეთი და მწვანილი.

გემრიელად მიირთვით!

რვა ფეხის სალათი

ინგრედიენტები

  • 1კგ რვა ფეხა
  • სტაფილო
  • ოხარხუში
  • 2 კბილი ნიორი
  • 2 დაფნის ფოთოლი
  • 6 მარცვალი შავი წიწაკა
  • მარილი
  • 10გ ვანილი
  • 30გ ზეითუნის ზეთი

მომზადება

1.გაასუფთავეთ რვა ფეხა. გულდასმით გამოასუფთავეთ. გათალეთ სტაფილო და მწვანილთან ერთად დაჭერით. დიდ ქვაბში ჩაასხით წყალი. მოახშეთ ბოსტენული, ნიორი, დაფნის ფოთოლი, წიწაკა და მარილი. წყლის ადუღების შემდეგ, ტვა ფეხის ფეხები 5 ჯერ ამოავლეთ ამ მასაში.

2.მოათავსეთ რვა ფეხა ქვაბში 40 წუთი. ცეცხლი უნდა იყოს დაბალი. მოხარშული რვა ფეხა დაჭერით. ბოსტნეული შეგიძლიათ სხვა კერძისთვის გამოიენოთ. წვრილად დაჭერით ოხარხუში და დაუმატეთ ლიმონის წვენი, ზეთი, გახეხეილი ნიორი.

გემრიელად მიირთვით!

მიდიების სუპი

ინგრედიენტები

  • 2კგ მიდიები
  • 2 კბილი ნიორი
  • 500გ გასუფთავებული პომიდორი
  • ოხარხუში
  • შავი წიწაკა
  • 4 ნაჭერი პური

მომზადება

1.გახუხეთ პური ღუმელში. დააქუცამცეთ მწვანილი. ზეთიან ტაფაზე მოთუშეთ ნიორი, პომიდორი, წიწაკა და მწვანილი. მოამზადეთ სოუსი 10 წუთი. დაუმატეთ მიდიები და დააფარეთ თავსაფარი. მიდიები თუ გაიხსნება ესეიგი კერძი მზად არის.

გემრიელად მიირთვით!

თინუსის პასტა

ინგრედიენტები

  • 150გ დაკონსერვებული თინუსი
  • 200გ პომიდორი
  • 2კბილი ნიორი
  • ზეთი
  • ბაზილიკი
  • 300გ სპაგეტი
  • მარილი და წიწაკა

მომზადება

1.ტაფაზე ზეტში შეწვით ნიორი,თევზს მოაშორეთ სითხე. ტაფიდან ნიორი გადაიტანეთ და მოათავსეთ თევზის რბილი ნაწილები. ხის კოვზით დაშალეთ და მოთუშეთ 2 წუთი. დაუმატეთ პომიდორი, მოურიეთ. მოამზადეთ დაბალ ცეცხლზე 10 წუთი. ამასობაშ მოხარშეთ მაკარონი(ოდნავ უმის დონეზე) დაუმატეთ მაკარონი ტაფაზე არსებულ მასას. მოაყარეთ მარილი, წიწაკა და ცოტახანი დატოვეთ ტაფაზე.

გემრიელად მიირთვით!