თურქული ღვეზელი ყველით და მწვანილით ლავაშში

942

რას აქცევთ ყურადღებას სხვა ქვეყანაში მოგზაურობისას? ახალ ენას, შთამბეჭდავ ღირშესანიშნაობებს თუ განსხვავებულ ბუნებას? მე, პირადად, პირველ რიგში, ეროვნული სამზარეულოს გასინჯვას ვცდილობ. ვფიქრობ, ტრადიციული კერძი ქვეყანაზე უფრო მეტს მეტყვის, ვიდრე ნებისმიერი გიდი! თურქეთში ყველიანი ღვეზელი შემიყვარდა, რომელიც თითქმის ნებისმიერ კუთხეში იყიდებოდა!

სამშობლოში ორიგინალური სახელი აქვს „სიგარა ბერეკი“. ესაა თხელი რულეტი, რომელიც ფილოს ცომისგან ბრინზას და მწვანილის შიგთავსით მზადდება. თუ ცომის მომზადებაზე დროის დახარჯვა არ გსურთ, ღვეზელი ლავაშით მოამზადეთ. 5-10 წუთში ვამზადებ, შემდეგ გამოცხობას ველოდები.

ინგრედიენტები:

  • 260 გ ლავაში
  • 60 გ მოცარელა
  • 1 ს/კ რძე
  • მარილი გემოვნებით
  • 225 გ ყველი ფეტა
  • 1 ს/კ ზეითუნის ზეთი
  • 1 კონა ოხრახუში
  • დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. ყველის ორივე სახეობა გახეხეთ. რძე, კვერცხი, მარილი, წიწაკა და დაჭრილი ოხრახუში დაუმატეთ. ინგრედიენტები კარგად აურიეთ.

2. ლავაში 10-20 მართკუთხა ზოლებად დაყავით. მასზე შიგთავსი მოათავსეთ.

3. ლავაში რულეტივით დაახვიეთ. კუთხე შიგნით დამალეთ. წყალი წაუსვით.

4. საცხობ ფორმაზე დააწყვეთ. ზეითუნის ზეთის და კვერცხის ნარევი წაუსვით. 180 გრადუსზე დაახლოებით 20 წუთით აცხვეთ.

მცირე ინგრედიენტებით მთელი მთა თურქული ღვეზელი გამოდის! თურქული ღვეზელის მთელი რიგი რეცეპტები არსებობს. მოგწონთ აღმოსავლური კერძები?