ფრანგულ დესერტს, მართლა არაფერი ჯობია!
დღეს ჩვენ ვაშლის უგემრიელესი ნამცხვარს მოვამზადებთ უნაზეს კრემთან ერთად.
ცოტა ნიგოზი, შოკოლადი და დარჩინი საოცარ არომატს ქმნის!
ინგრედიენტები
- კვერცხი 2 ცალი
- შაქარი 100გ
- ვაშლი 3 ცალი
- წყალი 3 სუფრის კოვზი
- ხორბლის ფქვილი 100გ
- ნუში 4 სუფრის კოვზი
- გამაფხვიერებელი 12გ
- ვანილი 20გ
- დარიჩინი 2 ჩაის კოვზი
- ვანილის პუდინგი 1 ცალი
- რძე 250მლ
- შავი შოკოლადი გემოვნებით
მომზადება
- გამოსაცხობი ფორმა ამოფინეთ ფოლგით, მოაყარეთ ვანილი და დარიჩინი.
- გარეცხეთ ვაშლი, გათალეთ და დაჭერით. მოათავსეთ ფორმაში და გამოაცხეთ 250 გრადუსზე 15 წუთი.
- ათქვიფეთ შაქარი (50გ) და კვერცხი, დაუმატეთ 3 სუფრის კოვზი წყალი და გააგრძელეთ თქვეფა. ფქვილს დაუმატეთ გამაფხვიერებელი დაფქულ ნუშთან ერთად და დაუმატეთ ათქვეფილ კვერცხს, მოზილეთ თხევადი ცომი.
- ზომი მოასხით ვაშლს და გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 15 წუთი.
- ამასობაში მოამზადეთ კრემი. გააცხელეთ რძე და მასში გახსენით ვანილის პუინგი, დაუმატეთ შაქარი (50გ). შეასქელეთ კრემი და დაუმატეთ არაჟანს.
- მზა ნამცხვარი ამოიღეთ ფორმიდან, მოახსენით ფოლგა, წაუსვით კრემი და მოაყარეთ შოკოლადი.
გემრიელად მიირთვით!