ვაშლის მაფინები ჭიქაში. იაპონური ჰაეროვანი დესერტი, რომელმაც ინტერნეტი ააფეთქა

1690

იაპონელი მზარეულები პირდაპირ ჭიქაში პორციული პეროგების ცხობისას საკმაოდ ეშმაკურ ტექნიკას იყენებენ. ასე იღებენ ფაფუკ ვაშლის მაფინებს ჭიქაში, რომლის ნაზი გემო უბრალოდ გვაოცებს. არც კი მჯერა, რომ მის მომზადებას მხოლოდ 10 წუთი სჭირდება.

ჰაეროვანი ტკბილეულის მოსამზადებლად ცეცხლგამძლე ჭიქები დაგჭირდებათ. გახსოვდეთ, რომ ღუმელში არ უნდა მოათავსოთ მინანქრის ჭურჭელი, რომელიც ტემპერატურის ცვლილებისას შეიძლება დასკდეს. ასეთი მაფინები გაბზარულ ჭიქებშიც არ გამოაცხოთ.

როგორ გამოვაცხოთ ვაშლის მაფინები ჭიქაში გემრიელად

სურვილისამებრ ღუმელში მოთავსებამდე მაფინებს მოაყარეთ არომატული ნარევი, რომელიც დესერტის თავს უფრო მადისაღმძვრელს გახდის. ამისთვის შაქარი და დაფქული დარიჩინი აურიეთ. თუ ვაშლის დიდი მოყვარული არ ხართ, დანამატებით ექსპერიმენტები ჩაატარეთ. მარწყვი ფირფიტებად ან ბანანი კუბებად დაჭერით და ცომს დაუმატეთ. ასე მიიღებთ არომატულ მაფინებს, რომლის წინაშე ცდუნებას ვერ გაუძლებთ.

ინგრედიენტები:

  • 2 კვერცხი
  • 100 გ შაქარი
  • 200 გ ხორბლის ფქვილი
  • 2 ვაშლი
  • მწიკვი მარილი
  • 100 გ კარაქი
  • 10 გ გამაფხვიერებელი
  • 100 მლ კეფირი

მომზადების წესი:

1. კვერცხი ათქვიფეთ. შაქარი, ასევე მარილი დაუმატეთ. ყველა ინგრედიენტი სათქვეფით ათქვეფეთ.

2. ოთახის ტემპერატურის კეფირი და გამდნარი კარაქი (უკვე ცივი უნდა იყოს) ჩაასხით. კარგად აურიეთ.

3. გაცრილი ხორბლის ფქვილი და გამაფხვიერებელი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი სქელი ცომი მოზილეთ.

4. ჭიქას შიგნიდან ცოტა კარაქი წაუსვით. ცომით ჭიქის ნახევარი გაავსეთ.

5. ვაშლი გარეცხეთ და გაამშრალეთ. შუაგული ამოჭერით. ხილი ნაჭრებად დაჭერით.

6. ვაშლის ნაჭრები ცომს ზემოდან დაადეთ. 180 გრადუსზე 30-35 წუთი აცხვეთ. მზადაა!

ჭიქები ღუმელიდან გამოიღეთ და ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ. ცივ მაფინებს შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ. ვაშლის დესერტი სუფრაზე პირდაპირ ჭიქებით გაიტანეთ. სტუმრებს ორიგინალური გაფორმება ნამდვილად მოეწონებათ. უჩვეულო და წარმოუდგენლად მოსახერხებელია. გამოაცხვეთ ჰაეროვანი მაფინები ჭიქებში. გემრიელად მიირთვით.