დედამთილმა ბლინების რეცეპტი გამიზიარა. „უნაკლოს“ უწოდებს და ვერც ვედავები

1003

ყოველთვის კარგი კერძები გამომდის. ბორში, კატლეტი, დაბეგვილი – უპრობლემოდ. ოღონდ ბლინი არასდროს გამომდის. ხან იხევა, ხან ომლეტს ჰგავს. აჟურული და ნაზი ბლინების გამოცხობა მინდოდა, მაგრამ სისულელე გამომდიოდა. დედამთილს ვკითხე, რა იყო ამ პროცესის საიდუმლო. მდუღარე წყალზე გემრიელი ბლინის ცხობა მასწავლა.

Gastronomia.ge–ს რედაქცია ბლინების ყველაზე წარმატებულ რეცეპტს გიზიარებთ.

ინგრედიენტები:

  • 1,5 ჭიქა მდუღარე წყალი
  • 1,5 ჭიქა რძე
  • 2 კვერცხი
  • 1,5 ჭიქა ფქვილი
  • 1,5 ს/კ კარაქი
  • 0,5 ჩ/კ მარილი
  • 1,5 ს/კ შაქარი
  • მწიკვი სოდა
  • ვანილი

მომზადების წესი:

1. დედამთილი ამ ბლინებს უნაკლოს უწოდებს. ვადასტურებ, რომ სახელს სრულად ამართლებს. ამბობს, რომ მთავარი საიდუმლო სწორი ცომია. ცომით დავიწყოთ. პირველ რიგში, კვერცხი, შაქარი და სოდა ფაფუკი ქაფის მიღებამდე ათქვიფეთ.

2. ათქვეფა არ შეწყვიტოთ ისე, მდუღარე წყალი დაასხით. რძე და გამდნარი კარაქი დაუმატეთ. როცა მასა ერთგვაროვანი გახდება, მიქსერი გააჩერეთ. გაცრილი ფქვილი და სოდა დაუმატეთ. თუ ტკბილ შიგთავსს უმატებთ, ცოტა ვანილი დაუმატეთ.

3. მიქსერით ათქვეფა გააგრძელეთ, სანამ ცომი თხევადი და ერთგვაროვანი არ გახდება. ფქვილის დამატება საჭირო არაა.

4. ტაფა კარგად გააცხელეთ და კარაქი წაუსვით. მეტი ცხიმის დამატება საჭირო არაა. მხოლოდ პირველი ბლინის გამოცხობამდე.

5. ბლინები შეწვით. ცოტა ცომი ცხელ ტაფას დაასხით. თხელი და ნახვრეტიანი ბლინები გამოვა. თან არა რეზინის, არამედ ელასტიური.

მდუღარე წყალზე მომზადებული ბლინი ჩემი მხსნელი გახდა. ახლა ყოველთვის იდეალური ბლინი გამომდის. გემრიელი შიგთავსის დამატება და სიამოვნების მიღება დამრჩა. მაშინაც კი, თუ გამოცდილი რეცეპტი გაქვთ, ესეც სცადეთ. ვფიქრობთ, რომ თქვენს გაოცებას შეძლებს.