გოგრა – მშვენიერი საშემოდგომო პროდუქტია, რომელას საკონდიტრო ნაწარმებშიც ფართოდ იყენებენ. მისი ცხობილა “ზებრა” ნამდვილად გემრიელი და ლამაზი დესერტია.
ინგრედიენტები
- 600გ გოგრა
- 500გ ხაჭო
- 240გ შაქარი
- 100გ არაჟანი
- 5 კვერცხი
- 30გ სიმინდის სახამებელი
- 20გ ვანილი
ინგრედიენტები
1.დაჭერით გოგრა და გამოაცხეთ.
2.ღრმა ჯამში მოათავსეთ გოგრა, 2 კვერცხი, 15გ სიმინდის სახამებელი, ვანილი 10გ, 70გ შაქარი და ათქვიფეთ ბლენდერით.
3.ხაჭო ათქვიფეთ 2 კვერცხთან, 100გ შაქართან, 15გ სახამებელთან და 10გ ვანილთან ერთად.
4.ფორმაში ჩააფინეთ ქაღალდი და წაუსვით ცხიმი.
5.ახლა კი რიგ-რიგობით ჩაასხით 1 კოვზი ხაჭოს მასა და 1 კოვზი გოგრის პიურე ცენტრში. 100გ პიურე შემოინახეთ. ხის წკირით დაახატეთ ზოლები.
6.გამოაცხეთ 170 გრადუსზე 45 წუთი.
7.100გ პიურეს დაუმატეთ 100გ არაჟანი, 40გ შაქარი და 1 კვერცხი. ათქვიფეთ.
8.თითქმის მზა ცხობილას მოასხით მიღებული მასა და გამოაცხეთ 15 წუთი. გამორთულ ღუმელში ცხობილა დატოვეთ 30 წუთი.
გემრიელად მიირთვით!