გემრიელი ჩიზქეიქი როგორც ბავშვებს, ასევე უფროსებს უყვართ. ოჯახის აბსოლუტურად ყველა წევრს მოსწონს, ამიტომ ერთ–ერთი პოპულარული საუზმეა. თუ თქვენს ოჯახშიც მოთხოვნადია, იტალიური ჩიზქეიქის მომზადებას გირჩევთ. მის მომზადებას დიდი დრო და ხაჭო არ სჭირდება.
იტალიური ჩიზქეიქის საფუძველია რიკოტა. უნაზესი ყველი მზა კერძს უჩვეულოდ რბილ ტექსტურას ანიჭებს. სწორედ ამიტომ, ერთ ცალზე გაჩერება გაგიჭირდებათ. ხელი მორიგი ჩიზქეიქის ასაღებად თავისით მიიწევს.
როგორ მოვამზადოთ იტალიური ჩიზქეიქი
იტალიელები ქიშმიშის დიდი მოყვარულები არიან, ამიტომ რიკოტას დაუმატეთ, რომ იდეალური ჩიზქეიქი მოამზადოთ. ეს ინგრედიენტი წინასწარ ღვინოში უნდა ჩაალბოთ. ამ შემთხვევაში ქიშმიშს საოცარი არომატი და ტექსტურა ექნება. იდეალური ვარიანტია სიცილიური ღვინო „მარსალი“,. რომელსაც იტალიელი მზარეულები იყენებენ.
ინგრედიენტები:
- 500 გ ყველი რიკოტა
- 3 ს/კ შაქარი
- წითელი ღვინო გემოვნებით
- 3 ს/კ ხორბლის ფქვილი
- 30 გ ქიშმიში
- მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. ქიშმიში ღრმა კონტეინერში ჩაყარეთ და ღვინო დაასხით. ოთახის ტემპერატურაზე 10 წუთი გააჩერეთ.
2. ცალკე თასში კვერცხი და შაქარი აურიეთ. სათქვეფით მსუბუქად ათქვეფეთ.
3. ხორბლის ფქვილი და რიკოტა დაუმატეთ. ყველა ინგრედიენტი ერთიანი მასის მიღებამდე აურიეთ.
4. მიღებულ მასას ღვინოში ჩალბობილი ქიშმიში დაუმატეთ, წინასწარ ზედმეტი სითხისგან გაწურეთ. ისევ აურიეთ. პარკი დააფარეთ და ნახევარი საათით მაცივარში შეინახეთ.
5. ჩიზქეიქებს ფორმა მიეცით. კარგად გაცხელებულ ტაფაზე მზესუმზირის ზეთში ორივე მხრიდან ოქროსფერ შეფერილობამდე შეწვით. მზადაა!
ჩიზქეიქებს შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ და ახალი კენკრით და არაჟნით გააფორმეთ. იტალიურ კერძს შესქელებული რძეც უხდება. შესქელებული რძე სახლში შეგიძლიათ მოამზადოთ. დაგჭირდებათ მხოლოდ სამი ინგრედიენტი: რძე, შაქარი და სოდა. 30 წუთში ნაზი ჩიზქეიქისთვის იდეალური დანამატი მზად იქნება. საოცარია!