“გაყინული” ცომი ღვეზელებისთვის

699

დიდიხანია ვეძებ ღვეზელებისთვის ახალ რეცეპტს. მინდა იდეალური ცომი მოვამზადო და ვცვალო გულსართები.

გაყინული ცომი ზუსტად ის არის, რაც მჭირდება. დაბალი ტემპერატურის გამო ცომი გამოდის მყარი. მას შეუძლია დიდი რაოდენობით გულსართი დაიტიოს. ასეთი ფენოვანი ცომისგან უამრავი იდეის განხორციელება შეიძლება.

ინგრედიენტები

  • ხორბლის ფქვილი 500გ
  • კარაქი 200გ
  • წყალი  170მლ
  • მარილი 1 ჩაის კოვზი
  • კვერცხი 1 ცალი
  • ვაშლის ძმარი 1 ჩაის კოვზი
  • ღორის ხორცი 500გ
  • ხახვი 1 ცალი
  • კარტოფილი 150გ
  • შავი წიწაკა

ინგრედიენტები

1.ათქვიფეთ კვერცხი წყალთან, მარილთან და ძმართან ერთად. მასა შეინახეთ 15 წუთი საყინულეში.

2.გახეხეთ კარაქი, მოაყარეთ გაცრილი ფქვილი და დაამუშავეთ ხელით.

3.ფხვიერ მასას დაუმატეთ თხევადი მასა. სწრაფად ათქვიფეთ, შეაჯგუფეთ მასა. შეინახეთ 15 წუთი საყინულეში.

4.ამასობაში მოამზადეთ გულსართი. დაჭერით ხორცი წვრილად, დაუმატეთ გახეხილი ხახვი და კარტოფილი.

5.ცომი გაყავით ნაწილებად. შეინახეთ საყინულეში, თითო-თითოდ გამოიტანეთ და აავსეთ გულსართით.

6.გამოაცხეთ 200 გრადუსზე 30 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!