მთელს მსოფლიოში ცნობილი მაკარონი ყველას უყვარს.
ეს კერძი არავის დატოვებს გულგრილს.
ინგრედიენტები
- 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
- 450გ ხორცის ( ქათმის ან ინდაურის ) ფარში
- 3 კბილი ნიორი
- დაფქული შავი და წითელი წიწაკა
- მარილი
- 800გ კონსერვირებული პომიდორი
- 500გ მსხვილი მაკარონი
- 200გ გახეხილი პარმეზანი
- 400გ გახეხილი მოცარელა
1.მოზარშეთ მაკარონი, მას უნდა აკლდეს ოდნავ მოხარშვა, შიგნიდან უნდა შეინარჩუნოს სიხრაშუნე. გადაასხით წყალი, მოაყარეთ გახეხილი პარმეზანი.
2.ტაფაზე დაასხით ზეითუნის ზეთი დაგააცხელეთ. დაუმატეთ ფარში და მოამზადეთ 5 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ დაქუცმაცებული ნიორი, წითელი და შავი წიწაკა. მოაყარეთ მარილი გემოვნებით. დაელოდეთ 1 წუთი. დაუმატეთ პომიდორი და სახურავის ქვეშ მოთუშეთ 15 წუთი.
3.გამოსაცხობი ფორმა დაამუშავეთ. ვერტიკალურ მდგომარეობაში მოათავსეთ მაკარონი.
4.ზემოდან მოასხით ფარშისა და პომიდვრის მასა და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 15 წუთი. მოაყარეთ მოცარელა და გამოაცხვეთ დამატებით 15 წუთი.
5.30 წუთის შემდეგ კერძი ასე გამოიყურებოდეს იქნება.
გემრიელად მიირთვით!