გალეტური ორცხობილა კვერცხის და რძის გარეშე

491

გალეტური ორცხობილების მომზადებას, რომელიც ნაყიდს არაფრით ჩამოუვარდება, დამწყები კულინარიც შეძლებს. მთავარია, მარტივ ცომთან მუშაობა გიყვარდეთ. გალეტური ორცხობილა არომატული, ფხვიერი და საოცრად გემრიელი გამოდის.

ასეთი ცომეული უჩვეულოდ დიდხანს ინახება. დიდი პარტია თამამად შეგიძლიათ დააცხოთ. ისღა დაგრჩებათ, რომ ორცხობილები ჰერმეტულ ჭურჭელში შეინახოთ. ასეთ პირობებში 1 თვე არ გაფუჭდება. იდეალურია.

როგორ მოვამზადოთ გალეტური ორცხობილა სწრაფად

მარტივი და გემრიელი ტკბილეულის მოსამზადებლად შაქრის სიროფი და ნაფშვენი უნდა მოამზადოთ და შემდეგ ერთმანეთს აურიოთ. ნაფშვენისთვის როგორც მარგარინი, ასევე კარაქი შეგიძლიათ გამოიყენოთ.

ინგრედიენტები:

  • 600 გ ხორბლის ფქვილი
  • 200 გ შაქარი
  • 5 გ სოდა
  • 0,5 ჩ/კ მარილი
  • 150 მლ წყალი
  • 150 გ კარაქი

მომზადების წესი:

1. სუფთა წყალი სქელძირიან ქვაბში ჩაასხით. მარილი და შაქარი დაუმატეთ. საშუალო ცეცხლზე ადუღებამდე მიიყვანეთ. საკვები სოდა დაუმატეთ. ფაფუკი თეთრი ქაფის წარმოქმნას დაელოდეთ, მუდმივად ურიეთ. ქურიდან გადმოდგით.

2. ხორბლის ფქვილი გაცერით. პატარა ნაჭრებად დაჭრილი ცივი კარაქი დაუმატეთ. ნაფშვენის მისაღებად აურიეთ.

3. ცივი შაქრის სიროფი ფქვილის მასაში ჩაასხით. რბილი და ერთგვაროვანი ცომი მოზილეთ. ხელზე არ უნდა გეწებებოდეთ. პარკში შეფუთეთ და 15 წუთით მაცივარში შეინახეთ.

4. სამუშაო ზედაპირს ცოტა ფქვილი მოაყარეთ. ცომი 2 მმ სისქეზე გააბრტყელეთ. ნებისმიერი ფორმის ორცხობილები გამოჭერით.

5. საცხობ ფორმას პერგამენტი დააფინეთ. ორცხობილები დააწყვეთ. რამდენიმე ადგილას ჩანგლით დასერეთ. 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 10-15 წუთით აცხვეთ. მზადაა!

არომატული ორცხობილა მოხარშულ და შესქელებულ რძესთან ერთად იდეალურია. გალეტური ორცხობილა ასეთ სოუსთან ერთად სუფრაზე გაიტანეთ. ასე ჩაის წვეულება დიდებულად ჩაივლის.