წვნიანის მდიდარი გემოს მისაღებად ქათმის ბულიონის გამოყენება ყოველთვის არ ღირს. არომატული ბოსტნეულის წვნიანის უხორცოდ მომზადება ძალიან მარტივია. მომზადების დაწყებიდან 30 წუთში ოჯახის წევრები სასადილო მაგიდასთან შეგიძლიათ მიიწვიოთ.
აღსანიშნავია, რომ ასეთი წვნიანის ხარშვისას ყველა შესაძლო სანელებელი შეგიძლიათ გამოიყენოთ. თუ არ მოგწონთ ხმელი რეჰანი, თამამად დაუმატეთ პაპრიკა ან ნებისმიერი სხვა. მარილი და წიწაკა არ დაგავიწყდეთ.
როგორ მოვხარშოთ ბოსტნეულის წვნიანი სწორად
ბოსტნეულის წვნიანის მოსამზადებლად თითქმის ყველა ბოსტნეულს უმს ვიყენებთ. მხოლოდ ხახვი, სტაფილო და ნიახური წვნიანში დამატებამდე თერმულად უნდა დამუშავდეს. სხვათა შორის, ამ ბოსტნეულთან ერთად ბულგარული წიწაკაც მსუბუქად შეგიძლიათ შეწვათ. ასე წვნიანში თავის არომატს და გემოს უფრო გამოავლენს.
ინგრედიენტები:
- 2 კარტოფილი
- 1 ხახვი
- 1 ბულგარული წიწაკა
- მარილი გემოვნებით
- 2 ლ წყალი
- 0,5 თეთრი კომბოსტო
- 1 სტაფილო
- ოხრახუშის ძირი გემოვნებით
- 2 ნიახურის ძირი
- დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
- 1 ჩ/კ რეჰანი
- მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. კარტოფილი გათალეთ. საშუალო ზომის კუბებად დაჭერით. კარტოფილი ქვაბში ჩაყარეთ და წყალი დაასხით. ადუღებამდე მიიყვანეთ. საშუალო ცეცხლზე ხარშეთ.
2. თეთრი კომბოსტო წვრილად დაჭერით. ოხრახუშის ძირი გარეცხეთ და დაჭერით. კომბოსტო და მწვანილი თითქმის მზა კარტოფილს დაუმატეთ. კიდევ 7-10 წუთი ხარშეთ.
3. ნიახურის ძირი პატარა ნაჭრებად დაჭერით. სტაფილო გათალეთ და გახეხეთ. ხახვი გაასუფთავეთ და პატარა კუბებად დაჭერით.
4. ხახვი ცხელ ტაფაზე ცოტა მზესუმზირის ზეთში ოქროსფერ შეფერილობამდე შეწვით. ხახვს სტაფილო და ნიახურის ძირი დაუმატეთ. 2–3 წუთი საშუალო ცეცხლზე შეწვით. ბოსტნეული ქვაბს დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.
5. ბულგარული წიწაკა გარეცხეთ. ყუნწი და თესლი მოაშორეთ. საშუალო ზომის ნაჭრებად დაჭერით. წვნიანს დაუმატეთ ბულგარული წიწაკა, მარილი და ხმელი რეჰანი. წიწაკა გემოვნებით მოაყარეთ და კარგად აურიეთ. 3–4 წუთის შემდეგ ქურიდან გადადეთ.
ნახევარ საათში გემრიელი და ნოყიერი წვნიანი თეფშებზე შეგიძლიათ დაასხათ. ტაფაზე პური ოდნავ გახუხეთ და ნიორი წაუსვით. წვნიანი ასეთ პურთან ერთად სუფრაზე გაიტანეთ. არომატული წვნიანისთვის საუკეთესო დანამატია!