ბომბოლინი ჯემით: ჰაეროვანი იტალიური ფუნჩულები, რომლებიც ნაზი გემოთი დაგიპყრობთ

469

იტალიური დესერტები მთელ მსოფლიოში ტკბილეულის მოყვარულთა გულებს იპყრობს. ისეთი პოპულარული ტკბილეული, როგორიცაა ტირამისუ და პანაკოტა, ყველას განუმეორებელი ნაზი გემოს გამო უყვარს. ამ დესერტების გვერდით შეგიძლიათ მოათავსოთ ბომბოლინი ჯემით, ჰაეროვანი ტკბილი ფუნჩულა.

ტრადიციულად იტალიურ ფუნჩულებს მოხარშული კრემით ამზადებენ, მაგრამ ჯემით არა ნაკლებ გემრიელი გამოდის, თან ასეთი შიგთავსით უფრო მარტივად მოამზადებთ. მინიმუმი ძალისხმევით ფუნჩულებს გაავსებთ.

როგორ მოვამზადოთ ბომბოლინი ჯემით

იტალიური ფუნჩულების მთავარი უპირატესობა ისაა, რომ ამერიკული დონატებისგან განსხვავებით ბევრ ზეთში არ იწვება. ფაფუკი ბომბოლინი ღუმელში სულ რაღაც 20-25 წუთში ცხვება.

ინგრედიენტები:

  • 500 გ ხორბლის ფქვილი
  • 100 გ შაქარი
  • ვანილი გემოვნებით
  • 200 გ წყალი
  • მურაბა გემოვნებით
  • შაქრის ფხვნილი გემოვნებით
  • 4 კვერცხი
  • 0,2 ჩ/კ მარილი
  • 4 გ საფუარი
  • 50 მლ მზესუმზირის ზეთი
  • ქლიავის ჯემი გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. ხორბლის ფქვილი, 2 კვერცხი, მშრალი საფუარი და შაქარი ღრმა თასში კარგად აურიეთ.

2. წყალი და მცენარეული ზეთი დაუმატეთ. მარილი და ვანილი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი გლუვი ცომი მოზილეთ. პარკი დააფარეთ და 2 საათით ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ.

3. სამუშაო ზედაპირს და ცომს ფქვილი მოაყარეთ. 2 სმ სისქის მართკუთხედად გააბრტყელეთ. სპეციალური ფორმებით ან ჭიქით მრგვალი ფორმები გამოჭერით. ცომის ნაჭრები დააგუნდავეთ.

4. თითოეულის ცენტრში პატარა ჩაღრმავება გააკეთეთ და 1 ჩ/კ ჯემი დაუმატეთ. ცომის კიდეებს კულინარიული ფუნჯით წყალი წაუსვით.

5. ზემოდან ჯემს შეუვსებელი ფორმა დააფარეთ. თითებით დააჭირეთ. ზედმეტი კიდეები ჭიქით გადაჭერით. დანარჩენი ცომით მოქმედება გაიმეორეთ.

6. მომავალი ბომბოლინი პერგამენტდაფარებულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ. პირსახოცი დააფარეთ და 15 წუთით გააჩერეთ.

7. დარჩენილი კვერცხი ათქვიფეთ. ფუნჩულებს წაუსვით. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთით აცხვეთ.

8. ბომბოლინებს მურაბა წაუსვით. შაქრის ფხვნილში ყველა მხრიდან ამოავლეთ. ზემოდან ცოტა ჯემი გასაფორმებლად წაუსვით.

იტალიური ფუნჩულების მოსამზადებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ჯემი და მურაბა, რომელთა გემოების კომბინაცია მოგწონთ.